fbpx
Sončna krema za obraz

Sončna krema za obraz je obvezna!

Sončna krema za obraz je nepogrešljiv dodatek poletja. Zmotno je misliti, da jo potrebujemo samo v poletnem času. Potrebujemo jo skozi celo leto. Potrebujemo eno kremo v kopalnici, eno v torbici, eno v torbi za na plažo, eno v avtu. Sončna krema je obvezna za zaščito kože, za zaščito kože in še enkrat za zaščito kože.

Še vedno se danes v 21.stoletju daje premali poudarek o nanosu sončne kreme. Ne zavedamo se posledic poškodb kože, kljub ogromnemu izpostavljanju pomembnosti.

Krema za sončenje je izdelek, ki je namenjen zaščiti kože pred škodljivimi učinki ultravijoličnih (UV) sončnih žarkov. Sončna krema za obraz je obvezen del dnevne jutranje rutine. Zelo pomembno je, da sončno kremo za obraz nanesemo vsaj 30 minut preden se izpostavimo direktno žarkom sonca.

Dejstvo je da sonce oddaja različne vrste UV-žarkov, in sicer žarke UVA in UVB. Prekomerna izpostavljenost tem žarkom lahko povzroči različne oblike poškodb, kot so sončne opekline, prezgodnje staranje kože, gube, temni madeži in tveganje za nastanek kožnega raka se drastično poveča.

UVA žarki zlahka prehajajo skozi ozonsko plast, zato smo jim dnevno izpostavljeni. UVA žarki povzročajo poškodbe kože, kot je melanom (kožni rak), stranje in nastanek gubic.

UVB žarki so prav tako nevarni in lahko povzročijo zamotitev očesne leče, opekline.

Kako deluje sončna krema?

Sončna krema deluje tako, da absorbira ali odbija UV-sevanje in tako deluje kot pregrada med kožo in soncem. Pomaga zmanjšati količino slabega UV sevanja, ki doseže kožo, in zmanjšuje s tem povezane poškodbe.

Sončna krema za obraz

Kaj pomeni SPF?

SPF označuje stopnjo zaščite, ki jo krema za sončenje nudi pred žarki UVB. Višja kot je številka SPF, večja je stopnja zaščite. Za ustrezno zaščito se običajno priporoča SPF 30 ali več. Vsekakor se priporoča za otroke Iin odrasle sončna krema za obraz s SPF 50. Kar je vredno še omeniti je, da so potrebne reaplikacije sončne kreme za obraz in telo. Reaplicirajte sončno kremo na vsaki dve uri ali pogosteje. Odvisno je ali ste v vodi, če se znojite, plavate.

Sončno kremo za obraz se nanaša tudi kadar je vreme oblačno, ob raznih aktivnostih.

Ko izbirate sončno kremo izberite tako, da ustreza vaši teksturi kože.

Kreme za sončenje so na voljo v formulacijah, primernih za različne tipe kože, vključno s tistimi z občutljivo kožo ali posebnimi težavami. Na voljo so možnosti brez dišav, hipoalergene formule in kreme za sončenje, namenjene aknasti ali mastni koži.

Več o zaščiti otroške kože si lahko preberete tukaj.

Sončna krema za obraz Anthelios zaščitni tonirani fluid za obraz z zaščito spf 50

Zaščitite svojo kožo z zaščitnim fluidom za obraz s spf-om 50 in tako stopite v dan pripravljene.  Sestava fluida je lahkotna, mazljiva in ne maši por na obrazu. Del kreme je tudi učinkovina filter Mexoryl 400, obenem ščiti tudi pred ultra dolgimi UVA-žarki. Zaradi blage sestave ga lahko nanesete tudi na občutljivi predel okrog oči. Fluid je toniran in mazljiv, se ne svaljka.

Kar je še posebnost, da ga lahko uporabljaš kot BB kremo, ker je fluid toniran. Ob nanosu se ten kože poetnoti.

Vsekakor pa je pametno zaščititi tudi druge dele na obrazu, kot so ustnice. Ker je koža na ustnicah tanjša in vsebuje dosti manj melanina, pomeni da so ustnice bolj izpostavljene sončnim opeklinam in poškodbam. V poletnem času je potrebna zadostna hidracija in labela s spf zaščito. Prav tako je pomembna doslednost pri uporabi zaščitnega balzama za ustnice skoti celo leto, ne samo v poletnem času.

annemarie-borlind-sun-care-balzam-za-ustnice-spf-20-notinosi.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *