fbpx

VSEBINSKI MARKETING

Vsebinski marketing je strateški pristop, ki se osredotoča predvsem na ustvarjanje, razširjanje dragocene, relevantne in dosledne vsebine, da bi pritegnili in pritegnili ciljno občinstvo. K vsebinskemu marketingu ne spada samo ustvarjanje foto vsebine (kreativ), temveč tudi copywriting – pisanje bloga, newsletterjev, copy tekstov za objave na socialnih omrežjih ali copy tekst za oglase.

Vsebinski marketing vam ponudi možnost, da dosežete željeno ciljno publiko in tako dosežete večje število potencialnih kupcev.

VSEBINSKI MARKETING – Vsebina je številka 1!

Kakovostna vsebina je srčni utrip digitalnega marketinga. Ne glede na to, ali gre za objave na blogu, videoposnetke ali infografike, dragocena in zanimiva vsebina gradi zaupanje, avtoriteto in zvestobo strank.

Vsebinski marketing vam bo pomagal doseči ciljno publiko – potencialne stranke/kupce s pravimi vsebinami. K vsebinskem marketingu spada foto in video material, ki so ključni za samo predstavitev podjetja in prodajo, infografika, socialna omrežja… Pisanje blogov vsekakor ni izven mode in s pravimi ključnimi besedami lahko dosežete potencialne stranke. Poznavanje socilalnih omrežij je osnova, s pravo vsebino in opisom (copywriting), pa lahko dosežete veliko več!

Vsak korak je skrbno načrtovan in produktno usmerjen, tako da se doseže večje število posameznikov, ki so lahko vaši potencialni kupci.

Začnite svojo zgodbo s pravo vsebino, na pravih kanalih, s pravimi ljudmi in pravo strategijo.

Kako lahko pripeljem vašo znamko do rasti in potencialnih kupcev?

 

Storitve

Cilj vsebinskega marketinga?

Vsebinski marketing ima en glavni cilj.

Glavni cilj je zagotoviti vrednost za občinstvo. Dragocena vsebina vzpostavlja vašo blagovno znamko kot avtoriteto v panogi in gradi zaupanje vašega občinstva.

Pri vsebinskem marketingu je ključna doslednost.

Z rednim ustvarjanjem in razširjanjem vsebine ohranjate vključenost občinstva in gradite zanesljivo prisotnost blagovne znamke, ter prijeten ‘community’.

‘Storytelling’ pa je ključna komponenta vsebinskega marketinga, kar pomeni da je pomembno, da znamko predstavite v zgodbi. Ne izpostavlja se dejstve, temveč se jih zapakira v zgodbo in se tako del po del razkriva. S tem dosežemo tudi občinstvo na osebni ravni, zaradi česa si vsebino bolj zapomnejo in se z njo lahko celo poistovetijo.

Je Instagram dovolj?

Vsebino ne zadržujemo samo na enem kanalu, temveč je potrebno vsebino razširjati po različnih kanalih, vključno s spletnimi mesti, družabnimi mediji, e-pošto in drugimi zabavnimi platformami za katere morda mislite, da niso potrebne. Vsaka platforma lahko zahteva prilagojen pristop, a je možnost za doseg toliko večji. Nekatere platforme naredijo dobiček, druge so tu za brand awarness.

Pri vsebinskem marketingu je zelo pomembno, da podjetje pove svoje cilje in želje, ter se na podlagi dobljenih podatkov prilagodi vsebina, ki se bo prezentirala na družbenih omrežjih. 

vsebinski marketing