Vsebinski marketing je strateški pristop, ki se osredotoča predvsem na ustvarjanje, razširjanje dragocene, relevantne in dosledne vsebine, da bi pritegnili in pritegnili ciljno občinstvo. K vsebinskemu marketingu ne spada samo ustvarjanje foto vsebine (kreativ), temveč tudi copywriting – pisanje bloga, newsletterjev, copy tekstov za objave na socialnih omrežjih ali copy tekst za oglase.

Vsebinski marketing vam ponudi možnost, da dosežete željeno ciljno publiko in tako dosežete večje število potencialnih kupcev.


Kaj je cilj?

Vsebinski marketing ima en glavni cilj.

Glavni cilj je zagotoviti vrednost za občinstvo. Dragocena vsebina vzpostavlja vašo blagovno znamko kot avtoriteto v panogi in gradi zaupanje vašega občinstva.


Pri vsebinskem marketingu je ključna Doslednost.

Z rednim ustvarjanjem in razširjanjem vsebine ohranjate vključenost občinstva in gradite zanesljivo prisotnost blagovne znamke, ter prijeten ‘community’.

‘Storytelling’ pa je ključna komponenta vsebinskega marketinga, kar pomeni da je pomembno, da znamko predstavite v zgodbi. Ne izpostavlja se dejstve, temveč se jih zapakira v zgodbo in se tako del po del razkriva. S tem dosežemo tudi občinstvo na osebni ravni, zaradi česa si vsebino bolj zapomnejo in se z njo lahko celo poistovetijo.


Je Instagram dovolj?

Vsebino ne zadržujemo samo na enem kanalu, temveč je potrebno vsebino razširjati po različnih kanalih, vključno s spletnimi mesti, družabnimi mediji, e-pošto in drugimi zabavnimi platformami za katere morda mislite, da niso potrebne. Vsaka platforma lahko zahteva prilagojen pristop, a je možnost za doseg toliko večji. Nekatere platforme naredijo profit, druge so tu za brand awarness.

Slika pove več kot 1000 besed.

V katerikoli panogi ste, potrebujete dober vsebinski material,za predstavitev znamke ali produkta, ter si tako povečate zanimanje za vašo znamko.

K vsebinskemu marketingu vsekakor spada visoko-kakovostna fotografija.

PREDSTAVITEV DEJAVNOSTI