Dvorec Gregorčič

Dvorec Gregorčič: Potovanje v brezčasno eleganco

Dvorec Gregorčič in razkritje sijaja

Sredi slikovite slovenske pokrajine Dolenjska leži skriti biser neprimerljive lepote in šarma – Dvorec Gregorčič. Ta butični hotel z bogato zgodovino in naravnim razkošjem je zatočišče za popotnike in dnevne obiskovalce, ki iščejo razkošje, spokojnost in okus elegance starega sveta. Zakaj je hotel svetilnik gostoljubnosti in prefinjenosti v osrčju Evrope? Dvorec se nahaja v Šmarjeti pri Šmarjeških Toplicah.

Zgodovinska zapuščina

Dvorec Gregorčič je prenovljena rojstna hiša Jožeta Karlovška. Dvorec predstavlja spomenik mojstru slovenske ornamentike, ki je razvoju ter preučevanju ornamentov posvetil vse svoje življenje.

Notranjost obnovljene zgradbe krasijo njegovi čudoviti ornamenti, na fasadi pa je njegov doprsni kip, ki je delo akademskega kiparja Borisa Prokofjeva. Nekoč je bila v njegovi rojstni hiši urejena tudi spominska soba in na ogled stalna razstava.

Jože Karlovšek (1900 – 1963) je bil neutrudni raziskovalec in strokovnjak za ornamentiko ter slovensko stavbno dediščino, raziskovalec ljudske umetnosti, gradbenik in slikar. Izdal je več knjig in strokovnih člankov o slovenski hiši, slovenskem ornamentu in stavbarstvu. Bil je vnet zbiralec slovenskih bajk in pripovedk ter avtor prve ilustrirane knjige o slovenskih mitologiji.

Vabljeni, da 4.5.2024 skupaj pozdravimo Pomlad na Dvorcu Gregorčič. Vstop prost!

Vsak kotiček Dvorca Gregorčič izžareva auro brezčasne elegance in prefinjenosti, od veličastnega pročelja in okrašenih notranjosti do bujnih vrtov in čudovitih razgledov na okoliško pokrajino.

Obnovo Dvorca si lahko ogledate TUKAJ!

Razkošne nastanitve

Vstopite v Dvorec Gregorčič in prestavili se boste v svet prefinjenega razkošja in neprekosljivega udobja. Vse hotelske sobe in suite so skrbno zasnovane tako, da nudijo mirno oazo, kjer se lahko gostje sprostijo in napolnijo z energijo ob razkošnem pohištvu in okusni dekoraciji.

Vsaka soba je individualno opremljena in govori svojo zgodbo. Ne glede na to, ali boste izbrali udobno dvoposteljno sobo s pogledom na dvorišče ali prostoren apartma z zasebno teraso in panoramskim razgledom, vas bo objelo vzdušje miru in razvajanja.

Izvrstna kulinarika

V restavraciji Dvorec Gregorčič jed ni le obrok, temveč doživetje, ki ga je treba uživati in ceniti. Hotelska restavracija, ki se nahaja v čudovito obnovljeni jedilnici z obokanimi stropi in starinskim pohištvom, ponuja kulinarično popotovanje po okusih Slovenije in širše.

Vsak grižljaj je praznik kakovosti, okusa in tradicije – od svežih sestavin, ki jih zagotavljajo lokalni proizvajalci, do strokovno pripravljenih jedi, ki prikazujejo bogato gastronomsko dediščino regije. Z bogato vinsko karto z najboljšimi letniki iz priznanih slovenskih vinogradov je vsak obrok povezan s popolno spremljavo.

Gostoljubnost brez primere

Dvorec Gregorčič se resnično razlikuje po svoji neomajni zavezi, da bo gostom nudil neprimerljivo raven gostoljubja in osebnih storitev. Že ob prihodu vas bo prijazno in gostoljubno sprejelo skrbno osebje, ki se bo potrudilo, da bo vsak vidik vašega bivanja popoln.

Ekipa hotela Dvorec Gregorčič se zavzema, da bo vaše bivanje nepozabno, ne glede na to, ali iščete priporočila za lokalne znamenitosti, pripravljate posebno praznovanje ali si želite le trenutek sprostitve v mirnih vrtovih hotela.

Raziskovanje okolice

Za mejo hotela Dvorec Gregorčič goste obkroža bogastvo naravnih lepot in kulturnih znamenitosti, ki čakajo, da jih raziščejo. Sprehodite se po tlakovanih ulicah Šmarjete in odkrijte bogato zgodovino mesta ter arhitekturna čudesa, vključno z osupljivimi naravnimi toplicami Klevevž.

Klevevž je ena najpomembnejših prepletov naravne in kulturne dediščine na Dolenjskem. Naravne danosti zaznamujejo soteska potoka Radulje, naravni termalni izviri ter jamski sistem Klevevških jam, z edinimi jamskimi toplicami v Sloveniji. Nad sotesko so ruševine gradu Klevevž iz 13. stoletja, nekaj ohranjenih gospodarskih poslopij in del nekdanjega grajskega vrta s posameznimi okrasnimi drevesi.

Privoščite si lahko tudi vožnjo z električnim kolesom in spoznate skrite kotičke podeželja, se razvajajte ob okusni pojedini restavracije Dvorec Gregorčič, skočite v toplo kopel ali finsko savno, odklopite skrbi v hišnem masažnem salonu ali preprosto počivajte v moderno opremljenih sobah štirizvezdičnega hotela Dvorec Gregorčič.

V svetu, kjer je razkošje pogosto sinonim za razkazovanje, je Dvorec Gregorčič svetilnik umirjene elegance, brezčasnega šarma in pristne gostoljubnosti.

Od zgodovinske arhitekture in razkošnih nastanitev do izvrstne kulinarike in storitev brez primere – vsak vidik hotela priča o trajnem čaru prefinjenosti starega sveta. Ne glede na to, ali iščete romantični oddih, miren umik ali preprosto okus dobrega življenja, vam Dvorec Gregorčič ponuja nepozabno doživetje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *