fbpx
kreme za sončenje za dojenčke in otroke

Kreme za sončenje za dojenčke in otroke

Kreme za sončenje za dojenčke in otroke so otroški must-have izdelki za preživljanje časa na prostem. Prvi sončni žarki so se pokazali izza oblakov in to je ponavadi znak, da je čas za zagotovitev ustrezne zaščite pred soncem. Prijetne, tople temperature in dotiki sončnih žarkov nas privabijo ven, ter vse več popoldnevov in dopoldnevov med vikendom preživimo zunaj, na prostem.

Dojenčkova oziroma otroška koža je zelo tanka in občutljiva, zato je izredno pomembno, da kožo zaščitimo pred sončnimi žarki, ki so sedaj že dosti močni. Pod zaščito pred soncem spada tudi nošenje pokrival in izogibanje soncu med 11. in 16.uro, ko je sonce najvišje in najmočneje. Ne pozabimo tudi na sončna očala.

Zavedati se moramo, da sonce prodira zelo globoko tudi do 30m pod morsko gladino, zato je potrebno poskrbeti za nanos zaščite preden se odpravite od doma, vsaj 30 minut prej, da se sredstvo vpije v kožo.

Izpostavitev soncu ni negativnega pomena. Ko se nastavimo soncu, proizvajamo vitamin D, ki hkrati pomaga da se v kosti absorbira kalcij, ki je potreben za črvste kosti. Že če se samo izpostavimo za 5-10 minut je zadosti, da se proizvede zadostna količina vitamina D.

Če pa se izpostavljamo preveč in nezaščiteni, pa tvegamo poškodbe kože, ki se kažejo v obliki rdečice, opekline ali kasneje v obliki kožnega raka. Hkrati tvegamo očesne poškodbe in zaviranje delovanja imunskega sistema.

UVA IN UVB ŽARKI

UVA žarki zlahka prehajajo skozi ozonsko plast, zato smo jim dnevno izpostavljeni. UVA žarki povzročajo poškodbe kože, kot je melanom (kožni rak), stranje in nastanek gubic.

UVB žarki so prav tako nevarni in lahko povzročijo zamotitev očesne leče, opekline.

Melanin je naravno prisoten v koži in ščiti kožo. Ko je izpostavljenost ultravijoličnemu sevanju večja od tiste, ki jo lahko zaščiti melanin kože nastanejo opekline.

KREME ZA SONČENJE ZA DOJENČKE IN OTROKE

Pediatri svetujejo strogo zaščito pred soncem za dojenčke in otroke, še posebej ker je njihova koža tanka in bolj dovzetna za poškodbe, kot so opekline. Njihov imunski sistem je še v razvoju in UVB žarki lahko vplivajo na sam razvoj.

Kako lahko zaščitite otroka pred soncem?

Izogibajte se sončnim žarkom, ki so najmočnejši med 11. in 16.uro. Otroku nadenite pokrivalo na glavo, v kolikor so že navajeni pa tudi sončna očala.

Vsekakor pa je najpogostejša in obvezna zaščita nanos sončne kreme. Kreme za sončenje za dojenčke in otroke naj bodo kar se da lahki za aplikacijo z visokim deležom SPF-a.

La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics je zaščitni losjon za otroško kožo z širokospektralno zaščito pred UV sevanjem in jo lahko nanesete tudi na mokro kožo, kar je velika prednost glede na to, da otroci preživijo ogromno časa v vodi. Tekstura je nežna, zlahka se nanese in hitro se vpije. Krema je nekomedogena, kar pomeni da ne maši por, dermatološko je potrjena in odobrena s strani pediatrov.

Ne pozabite kremo nanesti na kožo vsaj 30 minut pred odhodom od doma.

La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Bebe je zaščitno mleko za dojenčke z SPF zaščito 50+. Prednost zaščitnega mleka je, da ga lahko uporabite na otrocih do 3 let starosti in na dojenčkih, ki imajo atopično kožo. Mleko vsebuje snovi, ki kožo nahranijo in navlažijo, ter zagotavlja visoko zaščito pred soncem. Mleko vsebuje tudi karitejevo maslo, ki bo kožo nahranilo in vlažilo. Koža po nanosu ne bo suha in razdražena.

Nanos mleka ali zaščitnega losjona ponavljajte redno in poskrbite, da bodo otroci vedno popolnoma prekriti.

Več nasvetov o negi kože in lepoti najdeš tukaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *