fbpx

¤ ZLATO ZA RAZVAJANJE ¤

-POZDRAVLJENI-

Peeling za cca 4eur, ki je hkrati učinkovit? Zakaj pa ne? Glede na to, da je bil odziv na prejšnji preprost naraven recept neverjeten, sem se odločila da z vami delim še en preprost, ugoden in dokaj naraven recept za peeling telesa in obraza, kjer boste potrebovale samo 2 ključne sestavine. In to sta polenta ter gel za tuširanje oziroma trdo milo.

KAKO SEM PRIŠLA NA IDEJO ZA UPORABO POLENTE?

Verjento vas je ta recept že kar nekaj poskusilo. Z delom v zdravstvu so moje roke postajale vse bolj suhe in kot ponavadi rečemo kot ‘šmergl papir’, nohti pa grozni, lomljivi. Ker nobena krema ni delovala 100%, sem prišla sama do spoznanja da je najprej treba odstaniti odmrle celice, in nato nanesti hidratntno kremo. Preizkusila sem nešteto peelingov kupljenih v trgovini, a nobeden ni v popolnosti odstranil celotne odmrle povrhnjice. Zato sem se odločila sama malo raziskat. Grobo mleta morska sol je bila prva na preizkusu, in recimo da je nekakšen efekt bil viden. S polento pa se je zgodilo po čisti nesreči, in sicer sem nekega dne pripravljala kosilo in z nerodnim prijemom vrečke sem si jo posula po rokah. Ko sem hotela odstanit  me je zabolelo ob zamahu, nakar mi je posvetila lučka v glavi. Zakaj nebi še poskusila s poletno? In sem res, samo da sem prvič poskusila mešanico olivnega olja in polente, ki ni preveč dobra kombinacija. Zakaj? Ker olje preveč drsi, in težko prijemaš vmes stvari, zato sem naslednjič uporabila gel za tuširanje.

EFEKT? ALI RESNIČNO POMAGA?

Efekt je nor, koža nemore biti bolj gladka, mehka na otip, sveža in prerojena. Peeling je super učinkovit pri nastajanju trde kože kot naprimer na petah, komolcih ali kolenih, pri odstranitvi obnohtne kože na rokah in nogah, in meni super odgovarja tudi na koži na obrazu. Definitvno odstrani vso odmrlo povrhnjico, in pusti vašo kožo mehko. Še druga posebna lastnost, ki je meni ljuba, je to da spodbudi cirkulacijo kože ob prijetni masaži telesa. Ker se večkrat srečujem z otekanjem nog kot posledica genetike in celodnevnega miganja, se mi masaža še kako prileže. Iskreno se po peelingu kar večkrat pobožam, ker je koža mehka, napeta in bolj sproščena.

KAKO UPORABLJATI?

Ne priporočam vsakodnevne uporabe peelinga na telesu in obrazu, ker znate s tem poškodovati spodnje sloje kože, priporočam pa tistim, ki imajo suho in poškodovano kožo na rokah, dlaneh kot jo imam sama. Prav tako če imate rane ali hraste se izogibajte ranjenih področij. Uporaba je pa povsem enostavna.

  • Navlažiš celotno telo z vodo (tuširanje idelano)
  • Namiliš telo z gelom za prhanje ali trdim milom
  • Povrh pa posuješ po malo polente
  • Vse skupaj premešaš, hkrati masiraš (noge v smeri od spodaj navzgor proti srcu)
  • Na koncu spereš z vodo 🙂
  • Pri peelingu obraza pa uporabim čistilno olje kot podlago

IZDELKI ZA DODATNO NEGO?

Že sam peeling po sebi v kombinaciji z izbranim gelom za tuširanje naredi popolno nego kože. Vendar kljub temu pa lahko kožo še dodatno navlažimo. Sama včasih uporabim olje za telo, ali bolj hidratantno kremo. Kdaj je peeling še super koristen? Če ste bolj svetle polti, in si želite tudi jeseni in pozimi bolj temno polt, peeling vsekakor pride v poštev pred nanosom samoporjavitvene kreme. Sama sem ena izmed svetlopoltih oseb, in vsaj 1x, tudi 2x na mesec uporabim samoporjavitven sprej. Vemo, da za pravilen nanos in obstoj, je potrebena pravilna priprava kože, in peeling je eden izmed njih. Rezultat je nevrjeten. Za obraz pa uporabim hranljivo, nemastno in hitro-vpijajoče olje.

Tako, še en recept za lepši izgled. Tista, ki ga bo sprobala bo sigurno navdušena. Sporoči 🙂

XOXO, Dijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *