fbpx
Poletni parfum in sveže poletne dišave

Poletni parfumi in sveže poletne dišave

Poletni parfumi in sveže poletne dišave so nepogrešljiv dodatek poletja in ženske parfume naravnost obožujemo. Strinjamo se, da so poletni parfumi must have produkt za tople poletne noči, ko se odpravimo ven na večerjo ali na sprehod po promenadi. Zelo nam prijajo lahkotne poletne dišave, pa tudi če je kakšna kaplja preveč.

Na dopustu nas nič ne moti in smo prav tako rade urejene. Zaradi topline sonca se pore na telesu še bolj odprejo in zato poletni parfumi in sveže poletne dišave pridejo še bolj do izrazitega vonja.

Poletni parfumi in sveže poletne dišave so zato ustvarjene iz lahkotnih sestavin in različnih not, kot so cvetlične ali srčne, ki se kože bolj oprimejo. Poletni parfumi vsekakor bolj bazirajo na cvetličnem ali sadnem vonju. So veliko bolj prijetne za vonj in ne nosijo klasične obteženosti, kot jo nosijo zimske dišave.

Kako izbrati poletno dišavo zase?

#1 Izberi vonje, ki so ti všeč

Vsi imamo ožji izbor priljubljenih vonjav. Če so to bolj cvetlični ali sadni, za katere želite, da vas vedno ob nanosu popeljejo na jug Francije ali italijansko Toskano, potem izberite vonje, ki bazirajo na izvlečkih limone, magnolije, lavande, sandalovine ali jasmina.

#2 Izberite primerna mesta

Z zlivanji parfumov nase ali aplikacijo na napačna mesta, lahko naredimo več škode kot koristi. Poletni parfum aplicirajte na mesta, kjer lahko začutite pulz, to je vrat in zapestje. Žila na teh mestih pridno pulzira in posledično oddaja čudovit, lahkoten vonj parfuma.

Pazite tudi na koncentracijo pafruma. Kako to preverite? Oznake na parfumih kot so EDT ali EDP nam razkrijejo pomembne podatke.

Oznaka EDT (Eau De Toilette) nosi v sebi manjšo koncentracijo dišavnih olj (8-15%), zato so poletni parfumi bolj lahkotni in ne obtežijo kože.

EDP (Eau De Parfum) pa nosi v sebi kar 15-30% dišavnih olj, zato je parfum bolj obtežen in primeren za hladnejša obdobja, kot sta jesen in zima.

#3 Preveri vonj pred nakupom

Preden se odločite za nakup parfuma, ga preizkusite. Fizično v trgovini je to bistveno lažje, če kupujete preko spleta pa nam zna predstavljati nakup velik izziv. Lahko kupite tako, da sledite in zaupate svojemu občutku, vsekakor prej preverite seznam sestavin oziroma not samega parfuma ali pa v primeru, da poznate znamko parfuma in veste kakšne vonje ustvarjajo vam odločitev tudi ne bo težka.

Ne pozabite na oznako EDT Eau De Toilette, ki vam nakaže da je parfum lahkoten in bolj zračen.

Če iščete nekaj svežega zase…

V kolikor ste ljubiteljica lahkotnega, svežega in sadnega vonja potem je poletni parfum Laura Biagiotti krasna izbira. Parfum vas bo s svojo prefinjenostjo in sadnim vonjem prevzel.

Ima zelo podoben odtenek vonja kot ga ima parfum Paco Rabanne One Milion, vendar veliko lažji. En nanos parfuma je zadosten, da ostanete sveže skozi cel dan. Sam dizajn stekleničke pa vas bo popeljal v stari Rim, tako se boste ob nanosu počutile kot rimske boginje.

Že imate svoj najljubši poletni parfum?

Več beauty nasvetov najdeš tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *