fbpx
potovalna-kozmetika

Potovalna kozmetika – nepogrešljiv dodatek

Potovalna kozmetika je nepogrešljiv del prtljage, kadar se odpravljamo od doma. Naj bo to potovanje za par dni ali dlje časa, potovalna kozmetika je nepogrešljiv del prtljage. Vsaka država ima drugačna pravila, a je minimum za potovalno kozmetiko 30ml. Če je potovanje z avtom ali vlakom za količino težav ni, vsekakor pa je bolj priročno. Pod potovalno kozmetiko lahko štejemo parfume, čistilne izdelke, razkužila za roke, deodorante in pudre ali BB kreme. Vsekakor pa naj izdelki potovalne velikosti pridejo prav tudi, ko se odpravljamo od doma v službo ali zmenek.

Ogromno podjetij je ravilo izdelke v priročnih ‘travel-size- velikosti, ki vedno pridejo prav.

Potovalna kozmetika je majhna in lahka, kar pomeni da je zelo enostavna za pakiranje, prenos in zavzame zelo malo prostora. Kozmetika v potovalni velikosti je v navadi tudi cenejša.

Tudi če so vaši najljubši izdelki v klasičnih, večjih pakiranjih je vedno možnost, da jih vzamete s seboj. Enostavno preverite, če je na voljo izdelek v potovalni embalaži ali če je možnost da izdelke pretočite. Na ta način se tudi izognite, da bi vam izdelke odvzeli na potovanjih z letalom.

Prednost potovalne kozmetike je tudi ta, da če niste prepričani v izdelek in bi ga radi prej preizkusili, je potovalna velikost ravno pravšnja. Na tak način se tudi denarnica ne bo preveč stanjšala. Potovalna kozmetika odlično pripomore tudi k preprečevanju prevelike porabe izdelkov. S tem preprečimo prekomerno porabo izdelkov, preprečujemo prekomerno nalaganje embalaže in tako stopimo korak bližje k varčevanju.

Preverite katere so poletne dišave letošnjega poletja.

Potovalna kozmetika in najpogostejši izdelki?

Z zagotovostjo lahko trdimo, da je nekaj izdelkov najpogostejših v uporabi v potovalni velikosti.

Eden najpogostejših izdelkov v potovalni kozmetiki je parfum. Parfum v potovalni kozmetiki je dan danes nepogrešljiv dodatek. Večina proizvajalcev parfumov in njihovi lastniki so naredili korak naprej in prilagodili velikost. Parfum je tudi izdelek, ki ga radi nosimo s seboj ne samo na potovanja, temveč tudi v torbici.

Ličila v potovalni kozmetiki?

BB kreme ali podlage nam prav tako koristijo dosti lažje in veliko več v majhnih embalažah. Že ko nismo prepričani o samem odtenku, so manjše količine ravno prav. Izognemo se nepotrebnemu zapravljanju in kopičenju izdelkov. Popravek make upa vedno pride prav, na kopnem, v zraku, ob dnevnih ali posebnih priložnostih.

Ne pozabi pa tudi na hidracijo kože. Potovanja znajo biti kar stresna, zato je pomembno, da ne pozabimo na hidracijo in nego kože. Cerave vlažilna krema za obraz in telo za suho do zelo suho kožo bo poskrbela za nego in pripravo kože na ličila.

Ličila so prav tako nepogrešljiv dodatek potovalne kozmetike. Lepe in urejene se rade pojavimo kjerkoli in kadarkoli. Izdelek v potovalni velikosti pa nam omogoča, da lahko svoj make up popravimo kjerkoli in kadarkoli. Pod ličila najpogosteje spadajo izdelki kot so šminke, balzami za usta, maskare, osvetljevalci in priročne majhne paletke za oči.

Šminke in negovalni balzami naj bodo vedno pri roki. Prav tako maskare za oči. Tukaj se zopet vračamo, na dobrobit manjših embalaž, saj jih lažje spravimo in uporabimo.

Predlog: Za zapeljive ustnice preizkusi Mac mini lipstick, ki ti bo prišla prav vedno in povsod. Bogat pigment in žametna tekstura je prav tisto, kar potrebuješ vedno s seboj. Že med sprehodom lahko šminko popraviš, dopolniš v samo nekaj sekundah.

Potovalna kozmetika
mac-cosmetics/mini-lipstick-vlazilna-sminka-notinosi.jpg

Kaj pa lasje?

Radi bi si umili lase, a hkrati bi radi čimveč odnesli od potovanja in ogledovanja znamenitosti? V kolikor ste na potovanju v hitrem tempu, vam ponavadi zna zmanjkati časa za pranje las in hkrati sušenje. Nasplošno se ta težava pojavi pri dolgolaskah (recimo pri meni). Zato so šamponi to go oziroma suhi šamponi idealna rešitev. So izjemno praktični in kos nalogi. Suhi šampon za temne lase Moroccanoil Dry bo poskrbel, da bodo tvoji lasje sijoči, brez belih sledov pripravljeni na še nekaj dni potepanja.

Navete že imaš, sedaj pa samo še najdi svojo naslednjo destinacijo. Si pripravljena na potovanje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *