fbpx
večerna nega

4 koraki do anti-stresne večerne nege

Se želite razvajati preden odidete po napornem dnevu v posteljo? Jaz vem da se želim in to vsak večer. Nazadnje smo se razpisale o jutranji hitri negi, kako se čimprej urediti in kako vmes spiti dobro skodelico turške kave. Sedaj bomo pa poskrbele za urejenost tudi v večernem času, ker si to zaslužimo!

CeraVe-krema-notinosi.jpg

Glede na to, da smo ženske, morda predvsem mame, vsak dan izpostavljene določeni ravni stresa, se to zna prej ali slej kazati na počutju, vedenju, razmišljanju ali na koži. Postanemo žalostne, depresivne, brezvoljne, ter želele ali ne, pričnejo se lahko izbruhi na koži. Morda izbruhe takoj ne povežemo s stresom, vendar ko se spomnimo v kakšnem obdobju smo bile, ko so se izbruhi pričeli, lahko povežemo točke med seboj. Sem prva, ki je izkusila izbruh stresa na svoji koži. Lahko omilimo? Seveda. Predanost in doslednost morata biti na prvem mestu. Tudi me si zaslužimo počutiti se lepe.

Sama se zvečer zelo rada pocrkljam in to je tistih mojih 15 minut na koncu dneva, ko spravim otroke spat in je kopalnica v celoti samo zame. #mommytime

Make time for yourself

Mizon Enjoy Fresh-On Time maska

Ena izmed pomembnih stvari, ki jih koža potrebuje je vlaga oziroma hidracija. Brez zadostne količine koža izgublja prožnost, polnost in lep videz. Pri izgubi hidracije tudi kožna bariera izgublja svojo moč in koža hitro dobi videz hrapavosti, povešenosti in neprijetno grobo površino. Zato je priporočljivo, da nanesemo produkt, ki bo kožo revitaliziral in osvežil.

Sem velika oboževalka “sheet mask” že več kot leto dni. Sedaj pa sem se odločila, da preizkusim še malo drugačno obliko. Sama ji pravim kar medena maska, ker je po teksturi ravno to – kot med. Maska je zelo gosta in tudi, ko jo boste nanašale na obraz boste lahko zajele malo količino, ki bo prekrila celoten obraz. Kaj nam to pove? Da bo dolgo trajala.

Maska daje zelo prijeten in hladilen občutek na koži, zelo lepo je mazljiva in proti tistemu končnemu času nošenja je še vedno mastna in lepljiva. Deloma se vpije v kožo, deloma ostane na obrazu. Prijeten nežen vonj ti omogoča, da masko držiš brez problema na obrazu.

Koža pred nanosom in potem?

Ko obraz zvečer očistimo s čistilnimi sredstvi in nanesemo še tonik, je koža pusta, ne nahranjena in mene, ki imam suhi tip kože zateguje. Po nanosu in odstranitvi maske (pustim približno 15 minut na obrazu – medtem počnem nekaj drugega, več o tem spodaj v zapisu), je moja koža vidno zaživela, kar pomeni, da je občutek zategovanja odpravljen, koža je sijoča, svežega videza in mehka. Za odstranitev z obraza priporočam uporabo brisače ali rokavice, ker boste lažje odstranile masko v celoti. Maska vsebuje ekstrakt medu in niacinamid, ter jo res priporočam samo osebam s suho kožo.

Meanwhile.. Osvežitev ustne votline..

Medtem, ko imate masko na obrazu, se lahko posvetite ustni votlini. Z možem že leta uporabljava Curaprox zobne paste. Tudi pri otrocih smo pri določeni fazi pričeli z uporabo omenjenih zobnih past, po priporočilu njune zobozdravnice.

Poznate tisti občutek, ko probate nekaj novega, boljšega in odštekanega? Ja, to je ta občutek! Curaprox linija Be You predstavlja ravno to, dodana vrednost živahnosti in okusa. Razlika s klasično Curaprox pasto?

  • Manj gosta tekstura
  • Dodan okus
  • Trajajoča svežina
  • Ni občutka suhih ust po ščetkanju

Še vedno je pa skupna funkcija preprečevanje nalaganja zobnega kamna in prepečevanje nastajanja bakterij.

Be You pasta osveži ustno votlino in meni je bolj všeč od klasične Curaprox paste. Že samo to, da ima dodan okus in s tem poveča občutek svežine je dosti.

CeraVe vlažilna krema

OK, poskrbimo še za obraz in telo v celoti. Moja koža je suhega tipa in zvečer potrebuje vlago. Na trgu je veliko število losjonov, emulzij in olj, ki obljubljajo ravno to, vlaženje. Za večino od teh produktov vemo, da ravno ne dostavijo obljubljenega rezultata, ali pa je potreben večslojni nanos.

Kremo sem vzela v testiranje, ker me je resnično zanimal učinek, ter je bila sprva mišljena samo za uporabo na telesu. Sama že nekako po teksturi precenim, ali bo ok ali ne. Skozi leta se naučiš marsikaj.

Zakaj sem izbrala ravno to kremo?

Moja koža je kljub ogromni hidraciji čez dan na koncu dneva suha. Tako suha, da se znam tudi do krvi spraskati. Ostanejo mi grde praske, ki rabijo čas da se regenerirajo. Preizkusiš v življenju veliko krema, losjonov in olj, ter ti morda 3 od vseh znamk pomagajo.

Napis: Razvito s pomočjo dermatologov

Ok priznam, že tukaj me je to malo prepričalo. Načeloma kadar imamo večje težave s kožo, je naslednji korak obisk dermatologa.

Embalaža je preprosta, napisi jasni in malo lekarniškega videza. Razvita je za osebe s suho in zelo suho kožo, vlaži in obnavlja kožno bariero. Tukaj me je pa čisto že kupila. V eni kremi je zajeto vse kar potrebujem. Plus dodatek, vsebuje 3 naravne ceramide in hialuronsko kislino.

Po parih dneh uporabe lahko osebe z zgoraj omenjenim tipom kože opazimo spremembe. Praskanja ni več, koža je hidrirana in mehka, ter kaj sem še opazila – krema ostane na koži kot nekakšen zaščitni film. Ne zaduši kože, ampak jo ščiti. Krema je nemastna, bogate teksture in brez vonja. Ker vsebuje ceramide in hialuronsko kislino, ki so super sestavine za obnovo kožne bariere, sem si jo drznila uporabiti tudi na obrazu. Koža na obrazu je vidno bolj navlažena, tudi obnova je vidna, ter ni novih aknastih izbruhov. Toplo priporočam ženskam s podobnimi težavami, kot jih imam sama s kožo.

Pred spanjem pa samo še nalepkica ali dve.

Cosrx Acne Pimple Master

Pridejo tisti dnevi v mesecu, ki porušijo hormonsko ravnovesje. Pa se pokaže ena pika, ki opazno zraste čez noč, pa druga itd. Nedolgo nazaj sem jih odkrila in so resnično, enostavna rešitev za hitro okrevanje. Obliži namreč. Zakaj so tako posebni?

Obliži vsebujejo hidro-klorid, ki veže nase nečistoče. Primerni so za akne ali mozolje, ter učinkujejo že v 8 urah. Najlažje je, če jih apliciramo pred spanjem in pustimo, da delujejo čez noč. Obliži iz aken in mozoljev potegnejo nečistočo ven, zmanjšajo oteklino in preprečijo širjenje bakterij. Skozi uporabo sem opazila na svoji koži, da nečistočo privlečejo na površje, da lahko čim lažje odstranimo – ‘počimo’ tisti nezaželen mozolj. Priporočljivi so za vse, predvsem pa za osebe, ki imajo problematično, aknasto kožo.

Never forget to pamper yourself.

Če si zamudila objavo o jutranji negi, jo najdeš tukaj.

Vesela, da sem lahko zopet v sodelovanju s spletno trgovino Notino.si odkrivala izjemne izdelke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *