fbpx
5 sestavin | peanut butter rezine.jpg

5 SESTAVIN ZA PREPROSTE PEANUT REZINE

Nisem vedela, da bodo peanut butter rezine tako okusne, ter preproste za narediti. Malo packanja bo, vendar bo vredno. Prste boste oblizali. Peanut butter rezine so lahko mišljene kot družinski prigrizek ali prigrizek, ki ga odnesete s seboj na piknik k prijateljem, katerega bodo zagotovo pojedli v sekundi. Slastno!

Recept sem našla na Pinterestu, nisem imela vseh sestavin, zato sem ga malo priredila. Otroci bodo zelo veseli, ker se kuha nekaj novega, med samim pripravljanjem rezin, pa boste komaj čakali, da bodo gotove.

Sweet life, happy life.

Arašidovo maslo je vir dobrih maščob, ter ga vključujemo v večino zdravih prigrizkov. 

Arašidovo maslo obožujemo večinoma vsi. Jaz bi ga lahko na žlico jedla in včasih ga, zraven pa jabolko, s katerim sta odlična kombinacija za zdrav prigrizek oziroma malico. Kot omenjeno sem recept za peanut butter rezine malo priredila. Nisem imela javorjevega sirupa in sem uporabila med. Rezine so resnično preproste in enostavne, zato kar gremo na delo.

5 sestavin | peanut butter rezine.jpg

PRIPRAVA

Iz prvega sklopa (testo) zmešate sestavine skupaj. Dobili boste tako pocasto zmes, ki jo razporedite lepo na pravokotni pekač. Da lažje oblikujete, lahko segrejete žlico in bo šlo veliko lažje. Ko ste zmes razporedili, postavite posodo v zamrzovalnik, nekje 40 minut bo zadosti. Medtem pripravite ganache.

To je pa tista pika na i. Nad toplo vodo stopite čokolado, arašidovo maslo in kokosovo olje. Ne bojte se, arašidovega masla ni preveč. Okus se bo ravno lepo razporedil po brbončicah. Mene je okus peanut butter rezin direktno spomnil na Snickers, ko sem preizkusila, ampak v bolj zdravi obliki.

hitre in enostavne rezine.jpg

Ko imate ganache pripravljen, vzemite posodo iz zamrzovalnika in prelijte zmes. Lepo razporedite in postavite nazaj v zamrzovalnik. Da bo užitno za pokušino pustite nekje 2 uri da počiva, najbolje pa je seveda, če pustite čez noč. Tako, peanut butter rezine so pripravljene za uživanje.

DELICIOUS! Nisem izračunala, niti štela kalorije, ker nima veze. Kot bi rekel moj sin Liam. Odlične so!

Če preizkusiš mi sporoči, kako so ti bile peanut butter rezine všeč.

Če želiš preizkusit še recept za domačo granolo, ga najdeš tukaj.

XOXO, Dijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »