fbpx

Glede na razmere v katerih smo se znašli, mislim da bomo vsi postali food blogerji 🙂 . Jaz priznam, veliko več pečem in eksperimentiram z recepti. Glede na to, da se probam usmeriti v bolj zdrave sladice, mešam in mixam recepture med seboj.

Včasih se nam zgodi, da imamo kakšnega sadja ‘viška’. Pri meni so bila to jabolka. Odločila sem se, da nekaj naredim preden propadejo. Muffini – vedno dobra odločitev. Pa tudi otroci jih imajo radi ob toplem kozarcu mleka, soka ali ko smo na pohodu se priležejo kot malica.

1.peka smo beri – vse pojedli, da smo spekli 2.rundo. Tokrat z borovnicami.

Kaj potrebuješ?

Sama sem si za mero izbrala skodelico, mi je veliko lažje kot pa tehtati na grame. Pomembno je, da vse suhe sestavine skupaj zmešamo in vse ‘mokre’ sestavine skupaj.

Kar se pa tiče sestavin, vsak ima kakšno, ki mu bolj odgovarja.

*Namesto pirine moke lahko uporabite belo, laneno – pač tisto , ki vam je bolj pri srcu in ste navajeni peči z njo.

*Grški jogurt jaz uporabim 2% in ravno tako masa lepo izpade.

*Kar se tiče sadja sami presodite kaj vam bolj paše notri. Jabolka, borovnice, banane,… Sky is the limit 🙂

*Namesto vinskega kamna uporabite pecilni prašek.

Ko zmešamo sestavine enostavno dodamo na koncu še sadje, premešamo in napolnimo modelčke. Pečemo cca 19 minut na 200 st.celzija.

Ko se čas izteče vzamemo muffine iz pečice, jih prestavimo na krožnik in počakamo da se ohladijo. Namig: Nam so veliko boljši če ji pustimo čez noč in napademo naslednji dan – odpustijo in so mehkejši 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Jo tudi ti obožuješ?

Sun Apr 12 , 2020
Tudi ti obožuješ granolo? Vedno si želimo nekih novosti v prehrani in odkar je granola prišla med nas, smo postali ljubitelji le-te. Velika prednost je, […]
Domača granola