fbpx

Ko je bil telefon vezan na žico, smo bili svobodni..

Že nekaj časa nazaj je v moj inbox priletelo sporočilo..

Tanka linija je med relanim svetom in svetom socialnih omrežij. Prehitro te potegne vase in izgubiš stik z realnostjo.

In se strinjam, resnično se ne bi mogla bolj strinjati. Dve leti nazaj, ko sem začela z bloganjem je bilo vse v mejah normale. Slike brez filtrov, natur,  brez piknikov sredi Ljubljane, ni bilo golote, morda kako stegno na planu a okusno. Sedaj pa bolj golo je, lepše je. Slike zame brez okusa, brez sporočila, brez zgodbe.. Še bolj me ‘zmoti’, ko vidim kako se punce mlajših let prijavljajo na Instagram s tem namenom, pokazati nekaj več, slediti nekomu, ki morda ni nič doživel v življenju, a ima prelep feed. Poskušajo doseči nedosegljivo. Poskušajo živeti v navideznem svetu, ki ga servirajo drugi. Kdo pa pomisli na posledice?

weird phone
Vir: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:KRZ_weird_phone.jpg

In zadnje čase se zjutraj dostikrat ob prebujanju sprašujem, kaj je sploh še smisel? A je smisel še naprej delati nekaj, kar je šlo izven kontrole? Zrežirane fotke, ‘spimpane’ v nulo, danes v Ljubljani, jutri v Italiji. Danes rodila, jutri dojenček že na Instagramu ali Facebooku. 

Znamo ljudem še kaj sporočiti, razen tega da izražamo svoje mnenje produkta? Znamo ljudi sploh še osrečiti, jim kaj svetovati, ali samo še dodati na koncu #oglas?

Nisem morda nič boljša, vsak moj drugi post ali tretji je označen z #oglas (in se resnično trudim, da jih je čim manj), vendar so zaradi ‘fairplaya’ in poslovnih razlogov, ne zato da bi se ponašala s tem, da sem bila plačana, da ustvarim sliko. Vsako mnenje je izraženo z iskrenostjo in dejanskim testiranjem in tega se zaveda tista, ki je kupila karkoli na podlagi mojega testiranja in podanega mnenja. Morda je moja razlika ta, da znam tudi kaj sporočiti, dati nasvet – življenski nasvet, ki bo nekomu pomagal, deliti neko izkušnjo iz preteklosti, kjer se bo še nekdo našel in si rekel: ‘Wau, nisem samo jaz tega doživel/a’. Podam lepo besedo, da se bo oseba sprejela taka kot je, ne da se bo izboljševala zaradi drugih.

ANKETA

Na svojem Instagram profilu @dijana_rose sem prosila svoje sledilce za iskrene odgovore na par vprašanj glede Instagrama. Delim odgovore.

1.vprašanje: Ti je Instagram sploh še zanimiv? 

Odgovor je jasen 🙂 Ja še vedno in mislim, da ne bo propadel tako lahko.

 

2. vprašanje: Kaj ti predstavlja Instagram?

 

3. vprašanje: Kakšne vsebine so pogrešane na IG?

4. vprašanje: Kaj te je pričelo motiti na IG?

Pri zadnjem vprašanju kar eksplozija odgovorov. Kaj vse je moteče, ter česa je vedno več.. 

Povzetek: Instagram je postala res odlična platforma za marketing in se lahko razvijamo v več smeri, jaz sem izkorisitila in so se mi odprla mnoga vrata. Večini je postala zaposlitev in od tega živimo. Pa vseeno, ko pogledamo na koncu celoto, je to res svet za katerega je vredno živeti?

Zapis je bil napisan čisto iz lastne pobude ker gredo stvari res morda predaleč.. Smo pa seveda srečni, da lahko živimo od tega – z resničnimi mnenji, slikami in resničnim lifestylom. 

Ni mi žal , da sem se podala na to, še enkrat bi naredila isto, pustila službo v zdravstvu in se posvetila temu, ker ni samo bloganje, je nekaj več. 

Vprašaš pa se: ‘Je še kaj sreče in dobrega okusa v tem ‘poklicu’?

 

XOXO, Dijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »