Aroviva.si | aronija iz Vipavske doline z pozitvnimi učinki

Aronija – Čudežni sadež iz Vipavske doline

Sibirska borovnica ali Aronija je uvrščena med zdravilne rastline.

Kaj je čudežni sadež aronija?

Aronija je grmičevje iz vzhoda Severne Amerike, ter raste v vlažnih gozdovih in močvirjih. Prva znana uporaba aronije je, kot blažilec zdravstvenih težav pri osebah po jedrski katastrofi v Černobilu. Aronija je odporna na sušo, škodljivce, onesnaženje in bolezni. Uvrščena je med zdravilne rastline, ter njeno drugo ime je ‘Sibirska borovnica’. Jaz ji pravim čudežna aronija 🙂 .

Čudežna rastlina | Aronija | Aroviva.si | Krepi imunski sistem in razstruplja
Vir: https://aroviva.si/kako-aronija-uravnava-krvni-tlak/

Iz nasadov sončne doline Vipave

Nasade aronije sta posadila mlada podjetnika, ki prihajata iz vinogradniške družine. Aronijo sta posadila brez uporabe fitopatoloških ali fitofarmacevtskih sredstev. Sadeži se ročno oberejo pri najvišji stopnji zrelosti in kasneje dehidrirajo, ter predelajo v prah, da ohranijo kar največ naravnih sestavin.

Zakaj ravno aronija?

Zelo priljubljena je pri osebah, ki so slabokrvne, ki imajo težave z vidom in imunskim sistemom.

Učinkovitost:

  • je najmočnejši antioksidant – močan vir polifenolov
  • skrbi za srce in ožilje – postopno razgrajevanje žilnih oblog
  • krepi imunski sistem – vsestranski zaviralec okužb
  • izboljšuje prebavo – blaži prebavne motnje 
  • Ima anti-diabetične učinke – blažite simptome diabetesa
  • Ima visoko vsebnost vitamina C in upočasnjuje proces staranja
  • Vsebuje zdravju koristne snovi, ki razstrupljajo vaše telo
  • Zavira rast določenih vrst raka – preverjeno zavira rast rakavih celic
  • Ščiti pred okužbami sečil – zaustavlja razmnoževanje mikroorganizmov
  • Visoka vsebnost beta karotena ščiti pred nastankom sive mrene

10 razlogov je zgoraj navedenih, ki nas dražijo vsak dan, tako mlado kot starejšo populacijo. Ponujena mi je bila priložnost, da preizkusim aronijo. Sprejela sem in sedaj delim z vami moje rezultate, ter moj razlog zakaj sem se odločila za aronijo.

Živi mrtvec

Tako me je klical moj brat, ko je vsakič videl izmerjeni krvni pritisk. Moj pritisk pred jemanjem aronije je bil katastrofalen. Samo v nosečnosti sem imela malo višjega, pa še to sistolični tlak ni presegel vrednosti 106 mmHg.

Pomen sistolični in diastolični pritisk

Sistolični tlak je sila, s katero kri pritiska ob stene arterije med utripanjem srca (prva številka meritve). Diastolični tlak je tlak, ko srčna mišica miruje pred naslednjim potiskom krvi v ožilje (druga številka meritve).

Vir: Med.Over.Net

Borim se z nizkim pritiskom že precej let. Posledice so zelo zoprne, to so: Utrujenost, zaspanost, brezvoljnost in litri kave za lažje čez dan. Pa se sčasoma zasitiš. Ko se je ponudila priložnost za preizkus aronije, ki naj bi pomagala pri uravnavi tako visokega kot nizkega pritiska, sem se odločila da preizkusim. Glede na to, da so objavljene študije pozitivnih učinkov, potem že mora delovati, ne? 🙂

S pitjem aronije iz Arovive sem pričela 18.5.2020, in sicer z dvema kapsulama na dan. Kapsule so lahke za pogoltnit, ne obtežijo želodca in ni spahovanja. Nekje teden dni po jemanju, sem opazila že napredek. Kot sem že zgoraj navedla, moj pritisk je bil vedno v nižji vrednosti, max. 85/56 mmHg. Kljub redni rekreaciji in zdravi prehrani se nikakor ni dvignil.

Opažanja po jemanju Aronije

Pritisk se je že po prvem tednu, kljub istemu načinu življenja pričel dvigati. Vrednosti so se na tešče (brez pitja kave) dvignile na 96/64 mmHg.

Pozitvni učinki aronie iz Arovive na dvig krvnega pritiska.

Nato se je stanje iz tedna v teden izboljšalo. Opazila sem tudi, da nadležni spanci in utrujenost izginjajo, ter se počutim veliko bolje, z veliko več energije. Pritisk pa je držal konstanto in sem vesela za vsak minimalen dvig.

Če je katero dopolnilo učinkovito, je sigurno aronija, pod okriljem Arovive. Čudežni učinki, ki lahko izboljšajo težave starejših in mlajših.

V kolikor bi želeli preizkusiti aronijo iz Arovive, ti skupaj podarjamo 10% popust na nakup (klik).

Blog zapis ni del sodelovanja z Aroviva.si. Zapis je nastal iz lastnega želje, testiranja in navdušenja nad produktom. Več o učinkih in napredku spremljajte na mojem Instagramu.

XOXO, Dijana

Če te slučajno zanimajo druge vsebine: https://dijanarose.com/lifestyle-5-sestavin-za-preproste-peanut-rezine/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *