DREAM MORNING vs. REAL MORNING

-POZDRAVLJENE DAME-

Jutra. Mirna, topla, objem tišine in vonj kave. Kaj bi si ženska več želela? Pa ni vedno tako kot v pravljici. Dokler si samska, je vse čist hudo, vstaneš zjutraj, pripraviš si obrok zdrave prehrane, pristaviš za turško kavo, ki te reboosta za cel dan, vonjaš njen omamni vonj. Še zmeraj v pižami, se stineš na sedežno, in ob gledanju tv-ja, poslušanju radia ali branju najljubše revije poješ in spiješ kavo v svoji oazi miru. Nadaljuješ z izbiranjem celodnevnega outfita po zadnji modi, ustvariš perfekten make-up look, izbereš torbico in čevlje za popolni zaključek celotnega stylinga. Nato odideš po opravkih ali v službo.

Čudovito, a pri meni ni tako, in verjamem da si dosti mamic zamišlja taka jutra 🙂 . Pri meni jutro ure za vstajanje nima, ko me Zaya zbudi takrat vstanem, zadnje čase je ob 5ih zjutraj. Vstanem, podojim in jo vrnem v posteljo v upanju, da bo zaspala nazaj. Ampak nimam te sreče, po 10ih minutah že veselo skaklja po posteljici. Čas je da vstaneve, se preoblečeve, in se odpravive v dnevno sobo kamor pridem z napol zaprtimi učki. Po domače rečeno ‘zalimana’ pristavim za kavo, iščem po hladilniku kaj na hitro za pojesti, ker mala žaba že leti v kuhinjo po igro. Dokler se poigrave, mi pol vode za kavo že izpari, dolijem, počakam in končno naredim kavo (ki mi sigurno 5x na teden izkipi). V tem času se zbudi že Liam, ki ga je potrebno urediti za vrtec. Moja kava še vedno prijazno čaka name. Mož Liama odpelje v vrtec, jaz in mala pošast pa zopet skupaj, pospravljave, obešave perilo, sesave, igrave in včasih mi uspe napisati par besed za blog. Po dobrih 2 urah odide Zaya v sanje dopoldanskega počitka, zavem se da je jutro že zdavnaj mimo, in je počasi treba kosilo ustvarjati. In se vprašaš kam je jutro odhitelo?

Moja prijazna kava skuhana od nevem kdaj že in jaz se srečave zopet ob 11h ali kasneje :), pa sej pravijo da je mrzla odlična za lepoto 😉 . Po jutranje-dopoldanskem ritualu pa pride malo časa tudi za mami 🙂

XOXO, Dijana

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *