fbpx

Naravni boost štirih črk za moje telo

Skodelica kave za lepši dan

Mesec je že od moje odpovedi, in začetka moje samopodjetniške poti. Oh, svoboda, mir in notranja tišina, to je samo par občutkov, ki gredo vsak dan čez mojo glavo. Če bi mi nekdo pred 6-mi leti povedal, ti boš pa nekega dne imela svoje podjetje, in da bo moj hobi prerasel v posel, mu itak ne bi verjela. A poglej kako se stvari obrnejo. Ampak…

Ni lahko in ni vse dano iz neba. Treba se je prekleto potruditi, da obdržiš svoj obstoječe delo, in dobiš novo. Da obdržim naročnika, gre veliko energije, časa, razmišljanja, kreative, sestankovanja, dopisovanja, stvari ki zopet udarijo na psihični del. Ne delam samo 8 ur, ampak moje misli, možgani delajo vsaj 22 ur na dan. Tudi ko se uležem, že razmišljam za jutri, pojutrišnjem kaj sledi. In seveda, posledično se nabere krame v glavi, in nekje udari ven. Prišel je trenutek, ko je moje telo doživelo kolaps, in sem bila slabotna za dva dni. In takrat se zaveš lepote zdravja in življenja, zahvališ se za vsak vdih, izdih in sploh to, da se zbudiš zjutraj.

Bolj kot to, je moje telo zopet oživelo, koncentracija je na boostu, možgani so aktivni, in utrujenost je na minimalni ravni.

Normalni proces je padec koncentracije, utrujenost, zaspanost. Zato se moje jutro sedaj začenja z bombo, ki popravlja moje prejšnje stanje. Kava.. Ampak ne kakršnakoli, vendar taka, ki je prej sama od sebe sigurno ne bi kupila. Maca coffee mix, brez kofeina.

Sladko grenak vonj, po mleti temni čokoladi, rjave barve kot kakav. Prvi požirek je šel komaj po grlu, ni okusa prave kave, ampak kot vroča čokolada narejena z vodo. Si predstavljaš ta okus? Vaja dela mojstra in moja kava je vse bolj okusna. Bolj kot to, je moje telo zopet oživelo, koncentracija je na boostu, možgani so aktivni, in utrujenost je na minimalni ravni. Zanimivo dejstvo je to, da potrebe po pravi kavi ni več v tolikšni meri kot prej, in verjemi, sem strastna ljubiteljica prave kave. Maca mi zadovolji potrebe, ki jih potrebujem na dnevni ravni, pa še super koristna je. Ne samo da jo uporabim v kavi, izpopolni tudi okus smoothija :).

Moja idealna kava:
Mala zvrhana žlica Maca Coffee mixa
Malo mleka
1/2 žlice medu
V skodelico daš med in Maco, ter preliješ z vročo vodo, dodaš malo mleka, premešaš in voila.
Smoothie: 
1 banana
1 jabolko
Malo mletih orehov
Žlica grškega jogurta
1/2 žlice medu
1 mala žlica Maca coffee mixa
Če je pregosto dodam malo vode

 

TUKAJ si lahko prebereš še dodatne lastnosti in nekaj informacij o Maca coffee mix.

Blog zapis ni nastal v sodelovanju, vendar iz lastne navdušenosti in pozitivne izkušnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *