fbpx

PAZI KAJ DELAŠ, MAMA SI!

Razjezi me, ko rečem nekomu, da bi rada vrnila kakšno svojo staro navado. Odgovor, ki ga dobim nazaj je: ‘Zakaj? Kako boš zdej, če imaš otroke?’

Skoraj popolna postava v dobi odraščanja, skoraj brez celulita , popolna koža brez aken, treniranje tudi 6x na teden, zdrava prehrana, pohodništvo… Da, to je opis mene v mojih 20+ letih.

Po drugem porodu pa se je v meni nekaj prebudilo. Prižgal se mi je motor v možganih, in lučka je posvetila, ker do takrat sem vedno imela glas v glavi: ‘Pazi kaj delaš, sedaj si mama.’ JA IN?

4 leta kasneje poroka, zanositev in dva otroka. In bum, ‘deformacija’ postave. Nekaj dodatnih kilogramov je ostalo po prvem porodu, strije, na trebuhu razvlečena koža, ampak samo na levi strani trebuha, ker se je Liam odločil, da mu ta poza najbolj odgovarja :). Prvo leto po porodu sem se nekoliko zapustila, odevala v oblačila večjih številk, trenirka je postala moje must-have oblačilo (in to resno, na vsaki drugi sliki trenirka na meni), šminka zame ni obstajala in lasje so bili vedno speti v figo, pač nekako tipično življenje mame. Na videz sem izgledala kot neka gospa, brez energije, brez smisla za modo in make up. In potem je tu še tisti mali višek kilogramov, malo vidnega celulita in samozavest še bolj upade. Preden sem lahko karkoli naredila zase, je bila že druga zanositev na poti. Po drugem porodu pa se je v meni nekaj prebudilo. Prižgal se mi je motor v možganih, in lučka je posvetila, ker do takrat sem vedno imela glas v glavi: ‘Pazi kaj delaš, sedaj si mama.’ JA IN? Znotraj sebe to nisem bila jaz. Nisem bila tista energična Dijana, ki je vedno nekaj počela, kljub vsem obveznostim, ki se je znala lepo naličiti in obleči. 

Življenje se s starševstvom ne konča. Še vedno lahko izgledamo lepe, zapeljive, sexy in samozavestne.

Kljub temu, da sem mama dveh otrok in žena čudovitemu možu, sem in bom vedno urejena, in bom poskrbela za svoj izgled, pa definitvno ne zaradi drugih, ampak zaradi sebe. Stvar, ki jo pogrešam iz prejšnih navad so treningi, po katerih sem se počutila odlično, zadovoljno in seveda zmatrano. Treningi so mi dajali energijo, seveda tudi samozavest in delala sem jih zase, ravno za to počutje, ki ti ga nemore nobeden vzeti. Šport je del mene, in ta duh bo vedno ostal. Razjezi me, ko rečem nekomu, da bi rada začela ponovno trenirati, se spraviti v formo. Odgovor, ki ga dobim nazaj je: ‘Zakaj? Kako boš zdej, če imaš otroke?’ Ja, mislim a se svet ustavi če imaš otroke? A moram svoje življenje zapakirati v škatlo, in pospraviti v omaro, ter ga nikoli več zaživeti? NE! Še vedno lahko živim, še vedno sem (smo) lahko sexy, samozavestna/e in lepa/e! Bodi zgled sama sebi, prijateljici, sosedi ali mamici, ki se je skoraj  vdala v usodo. 

Zapis je za vse tiste mamice, ki jim manjka motivacija, da dvignejo ritke in look their best.  Za še dodatno motivacijo, sva s trenerjem Gašperjem naredila in posnela trening z vajami, ki jih lahko v večini naredite tudi doma, oziroma zunaj. Ne bo lahko, ampak bomo nazaj Back in shape 😉 . 

 

https://youtu.be/Pe7Q7LHNhPg

Video: Aida’s Photography

Trener: Gašper Zaviršek

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »