fbpx

Hygge: Dišeče sveče in jesen

Hygge in dišeče sveče, še koga to spomne na jesen? Jesenski vibe, ki nas premami, da iz omare povlečemo puloverje, uredimo prostor po jesenskih bravah, si z navdušenjem natočimo skodelico toplega čaja, kave ali kakava, ter uživamo v svoju dišečih sveč. Sveče bodo popestrile jesenski vibe in prijetno odišavile prostor, v katerem se radi zadržujete. Poleg vsega tega je pri Hygge pomembno uživati in ceniti male trenutke, ki nas osrečujejo. A je v našem hitrem tempu to dokaj težko, zato se je včasih potrebno ustaviti in posvetiti sebi.

Kaj je Hygge?

Beseda ‘Hygge’ izvira iz stare norveščine in pomeni dobro počutje. Hygge se je kasneje pojavil pri Dancih, ki so ga sprejeli in med prvimi dali ogromen poudarek. Hygge je vse kar lahko občutimo, uživanje v soju sveč, udobno gledanje filma z ljubljeno osebo, prijetno druženje s prijatelji. Zato so Danci tako srečni, mi pa se radi nalezemo dobrih in sproščenih navad. Potruditese, da bo Hygge prisoten ves čas, doma,v službi in tistih 5 minutah prostega časa.

Kaj je potrebno, da je Hygge popoln?

Za srečo je potrebno malo, zato za popoln Hygge ste potrebni vi, miren um in da z veseljem opravljate razne aktivnosti, druženja. Opravljajte aktivnosti, ki vas osrečujejo. Druženje s prijatelji, sodelavci, sproščeno vzdušje, dišeče sveče, druženje in tradicija verskih praznikov (highlight hygge-a je Božič), druženje z ljubljeno osebo, druženje z družino.

Krasen Hygge ambinet bodo ustvarile sveče Vellutier. Krasne dišeče sveče, raznih barvnih odtenkov, ki bodo popestrile vaš prostor z omamnim vonjem. Vonj se sprošča ob gorenju sveče, ter drži še nekaj časa ko jo ugasnete (sveča naj ne gori več kot 4ure). Okrasni kozarec je posebne oblike, ter ima nazgoraj leseni pokrov, ki služi kot varovalo, da bo sveča res ugasnjena.

Kakšen je vaš idealen Hygge? Katere so tiste male stvari, ki vas osrečujejo?

Blog zapis je nastal v sodelovanju z Notino.si.

Več zapisov najdeš tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »