fbpx
Dijana Rose

Sveže misli za vsako žensko

Zadnje čase slišim od drugih mamic, s katerimi imamo otroke v isti skupinici v vrtcu: ‘Ja sem vidla, da imaš blog, da pišeš.’ Meni pa kar nerodno, nevem zakaj, čeprav sem to jaz. To sem jaz, blog je moj tretji otrok, fotografiranje je moja strast, biti model je moj svet, kreirati je moj podpis. 

Pišem dokler so občutki še sveži. Morala bi delati nekaj drugega, dela je ogromno, a skozi moje misli šiba toliko čustev, idej in zamisli. Kako še izboljšati, kako dopovedati? Kako ozavestiti, da imamo to vsi v sebi, bila to poslovna žilica, smisel za modo, smisel za make up ali samo biti urejena?

Ob začetku bloganja so bili občutki ravno tako mešani, kako bom jaz to speljala, kaj si bodo drugi mislili, bodo dojeli moje sporočilo? Bodo razumeli, da ženske niso in nismo omejene samo na službo, na gospodinjstvo, na otroke in ostale obveznosti, ki spadajo zraven? Da smo poleg vseh ostalih vlog ženske, ki se hočemo in želimo počutiti zapeljivo, privlačno in lepo. Da se uredimo že samo, ko peljemo otroka v vrtec. Po skoraj dveh letih dobivam sporočila večih žensk-mamic, kako jim je všeč moj način sporočanja, moj način življenja in bi si želele isto, ne kar se tiče bloganja, ampak tega da se počutijo lepe, modne in željene, da bi tudi one lovile svoje sanje. 

Drage moje, vse imamo to v sebi, samo potrebna je tista iskrica, ki ti bo dala to vedeti, ki te bo premaknila, da si rečeš: ‘Tudi jaz bom taka, tudi jaz bom sproščena, lepa, urejena in zapeljiva kljub dvem, trem ali štirim otrokom. Na koncu dneva padeš dol ja, ampak občutek ki te izpopolni je neverjeten. Možu seveda ne bo jasno takoj za kaj se gre, bo morda pomislil da imate nekoga drugega, a naj vas to ne omeji. Recite si dovolj, get up in si reci: ‘Tudi jaz imam to’. Tudi jaz imam želje, sanje in cilje, in moj osebni cilj sigurno ni posedanje doma, biti za štedilnikom, pranje, sušenje in likanje cel dan. Naj to ostane za soboto ali nedeljo, ampak med tednom bom prava ženska. Veliko je žensk uspešnih, a imajo za sabo znanega moža, zvezdnika, ali imajo neko razburljivo preteklost, a moj respect gre tistim, ki so začele od nule.

Omejitev ni, omejitev si sam sebi. Edina oseba, ki ti je v napoto do dosega nečesa, si sam sebi. Zaupanja manjka, prepričanosti da ti bo uspelo ni, trema te spremlja in skrbijo te odzivi drugih ljudi. 

Zadnje čase slišim od drugih mamic, s katerimi imamo otroke v isti skupinici v vrtcu: ‘Ja sem vidla, da imaš blog, da pišeš.’ Meni pa kar nerodno postane, nevem zakaj, čeprav sem to jaz. To sem jaz, blog je moj tretji otrok, fotografiranje je moja strast, biti model je moj svet, kreirati je moj podpis. To je skupek, ki me definira. Skupek, ki ga morda še katera čuti, a ne poseže vanj. Omejitev ni, omejitev si sam sebi. Edina oseba, ki ti je v napoto do dosega nečesa, si sam sebi. Zaupanja manjka, prepričanosti da ti bo uspelo ni, trema te spremlja in skrbijo te odzivi drugih ljudi. Been there, done that. Na koncu ugotoviš, da so vse te skrbi zaman, čist preveč se obremenjuješ. Ja ‘una’ ma pa tko, pa tista ma pa tko. So what?? Ti si ti, ti si unikatna duša, ti si unikatna oseba, ki ima to vrlino, željo, prepričanje in samozaupanje. Ti si ta, ki izstopa po nečem, kar pa ‘una’ nima. Vsi smo si različni, a vsi imamo nekaj. Nas blogerk je ogromno, in nas bo še več, veliko bo mlajših generacij, ki se bodo s tem pričele ukvarjati. In bo treba po nečem izstopati, in se truditi. Ampak svet je dovolj velik za vse, ne? 

Point?

Lahko smo vse kar želimo biti. Želela sem si tega, vedno sem si predstavljala sebe nekje v pisarni, za računalnikom zakopana v toni papirja, in to sem dobila (ok plus delo na terenu), po skoraj 16-letih dela (če štejem še študentsko delo zraven). Ampak sem dosegla svoje cilje, želje. Zakaj? Ker sem si tega želela, ker sem se trudila, ker sem zaupala in verjela vase. Danes lepše službe ne bi mogla imeti (pa nimam šole zanjo), ki bo morda čez eno leto izginila kot oblak dima, ampak sem imela svojih 5 minut, in bom seveda poskrbela da bo teh 5 minut večnih. Nisem neka make-up mojstrica, niti high fashion woman, in nebom morda znana po tem, ampak če spremenim razmišljanje vsaj ene ženske, je to moj uspeh in my moment to remember & to be remembered.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »