DEŽEVEN VIKEND IN OTROŠKI BAZAR

Vikend je šel mimo, ubistvu pa sem si tudi kar sama želela, da mine čimprej ker je vreme bilo res depresivno. Takšno vreme se pozna tudi pri otrocih, ker ‘nemorejo’ ven.

Zato pa smo izkoristili vsaj en dan, in obiskali že 12. Otroški bazar, ki se je realiziral na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani. Lansko leto smo se ga prav tako udeležili, a je Liam bil še premajhen za vse aktivnosti, ki jih bazar ponuja. Zdaj eno leto starejši, pa je šlo skozi. Zaya je pa vse dogodivščine budno opazovala iz udobja vozička 🙂

Spomnim se svojega prvega obiska Otroškega bazarja, mislim da je bil 7. ali 8. po vrsti, in sicer sem delala na stojnici za Zavod Sonček . Čudovita izkušnja, ki je nebom nikoli pozabila. Že takrat sem bila impresionirana tako nad udeležbo podjetnikov kot udeležbo obiskovalcev.
Kar me je malo presenetilo na letošnjem bazarju je to, da je bilo manj podjetij udeleženih. Čudno, ker za moje pojme se mi zdi otroški bazar odlična priložnost za predstavitev in uspeh že znanih in novih podjetij, obrti. Sem pa opazila tudi nekaj novih.

Liam je užival, izkoristil je vsak poligon, vsako igračo, najbolj ga je zadržala stojnica Zavoda G-rega, stojnica Atlantisa (morda zato, ker je ponovno srečal svojega učitelja plavalnih uric) ter stojnica Otroškega centra Elementa, ki je bila polna živahnih otrok in se mi zdi najbolj okupirana. Meni osebno najlepša stojnica, ki je stala prav sredi hale je bila stojnica Hajdi.si, ki je tudi prejela nagrado za Najlepšo stojnico na bazarju. Čestitam 🙂

Zakaj se mi zdi smiselen obisk Otroškega bazarja?

Prvo že samo zaradi tega, da se spraviš ven iz hiše kljub vremenu 🙂 . Je super stvar za otroke, kjer se zamotijo, zmatrajo, so v stiku z drugimi otroci (nova prijateljstva), uživajo v predstavah, spoznavajo nove stvari. Za starše prav tako spoznavanje novosti in inovacij narejene na domačem terenu (podpiram slovensko), pridobivanje informacij, izobraževanje, ter druženje z ostalimi starši.

Vsako leto verjamem da bo vedno nekaj novega in zanimivega. Je odličen način zapravljanja časa in denarja 🙂 . Če otroškega bazarja še niste obiskali, imate priložnost zopet naslednje leto 😀 .

XOXO, Dijana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *