fbpx

Pejte se solit – Dobesedno!

Zdravi otroci, srečna mama

Ni mame, ki se s tem ne bi strinjala. Zdrav otrok je vedno pokazatelj, da je telo v mirovanju, da imunski sistem opravlja svojo funkcijo, in hkrati vam da potrditev, da znate poskrbeti za zdravje svojega otroka. A ni vedno temu tako. Žal, ne jaz, ne vi nimamo vpliva na razne viroze in bolezni, ki razsajajo po svetu. Prenos po zraku, kapljični prenos ali prenos z dotikom so najbolj pogosti pri otrocih, seveda v vrtcu še posebej.

Naravna lekarna je zame tisto, v čemer vidim resnični efekt brez stranskih učinkov. 

Decembra smo se srečali z bronhiolitisom, kašelj, bolečine v prsih, hropenje in ogromno izcedka iz nosu. Takoj sem dala iz omare domačo lekarno, in pričela z zdravljenjem. Kljub temu, da sem po poklicu medicinska sestra, nisem ljubiteljica tablet in ostalih pripomočkov. Naravna lekarna je zame tisto, v čemer vidim resnični efekt brez stranskih učinkov. Kaj pa spada v domačo lekarno? To so čaji, naravni sirupi, homeopatske granule, naravna mazila in drugi načini zdravljenja, kot je solna terapija. S solno terapijo smo se sprva srečali v domačem kraju, večino informacij pa sem si prebrala na internetu. No, nekega blaznega efekta ni bilo, ker tudi ni bilo pravega pristopa in obrazložitve kako in kaj.

Ker je Instagram danes 10. čudo sveta, in marsikoga spoznaš tam, dobiš predlog ali pa te povabijo, sva se tako našli s Saro iz Centra solnih terapij. Prepričana sem, da vas večina že pozna (vsak dan so bookirani), in nekateri verjetno že hodite na obiske k Sari. Če pa še ne poznate, potem vam polagam, da preizkusite.

Naša izkušnja s Centrom solnih terapij?

Še vedno smo bili v fazi prebolevanja bronhiolitisa, ko nas je Sara prijazno povabila na terapijo. Brez oklevanja smo sprejeli, in v parih dneh že pristali v sobici medvedki. Zayi in Liamu je bilo seveda čudno, kje pa smo sedaj, ampak sta se zelo zelo hitro navadila. V sobici ju je čakalo ogromno igrač, in seveda pol ure nam je minilo kot bi mignili. Vedno ko so se lučke ugasnile, sta bila žalostna in sta hotela še. Ampak fascinantno je to, da se nista zavedala, da medtem ko smo v sobici, dejansko počnemo nekaj, da pripomoremo k ozdravitvi in krepitvi imunskega sistema, ker vemo kakšni znajo biti otroci, ko je potrebno aplicirati zdravilo. Z vsakim obiskom je bilo še bolj veselo, vedno sta Saro čakala da izvedejo žiga-žaga (razkuževanje rok pred vstopom v sobico), in vsakič sta nestrpno odpirala vrata sobice, da preverita katere igrače ju čakajo.

Pa resnično pomaga sol?

Zdej kot kadarkoli prej, lahko potrdim da pomaga. Ko enkrat preizkusiš, in vidiš da je otrok že po 5-i terapiji brez groznega kašlja, izcedka iz nosu, hropenja in bolečin, vidiš na lastne oči, da solna terapija deluje. Neverjetno, ampak deluje. Oba z Zayo sta bila brez kakršnihkoli znakov bolezni ali prehlada, in to celoten Januar. To mi ogromno pomeni, in sem prepričana v delovanje soli.

 

Kakšni so še pozitivni učinki soli in solne terapije si lahko še prebrete tukaj.

XOXO, Dijana

Blog objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Center solnih terapij, a z iskrenim mnenjem in izkušnjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »