fbpx
5-nasvetov-za-miren-spanec

5 nasvetov za miren spanec

Delim z vami 5 nasvetov za miren in lepši spanec, ki sem jih sama preizkusila in delujejo. Se pravi, lahko rečem, da je preverjeno :).

Spalnica mora biti prostor, ki nam ponuja zavetje. Ponuja nam tisto odrešitev, ki jo rabimo na koncu dneva, ko smo že siti vsega in se želimo samo še udobno namestiti, ter zaspati.

Pomembno je tudi kakšno ‘atmosfero’ si ustvarimo v spalnici. Tu notri spadajo barve, svetloba, ipd. A o tem kdaj drugič.

#1 nasvet: Prezračen prostor

Ne glede na letni čas, spalnico obvezno prezračite vsaj 10 minut preden se odpravite spat. Med prezračevanjem se bosta izmenjala slabši (že postan) zrak, z novim-svežim, ki bo spalnico osvežil.

#2 nasvet: Odloži telefon – ‘No drama before bed.’

Odložite telefon vsaj 1 uro preden se odpravite v posteljo. Nastavite si funkcijo Do not disturb, tako da vas tudi notifikacije ne bodo motile, ter boste mirno spali. ‘No drama before bed.’

5 nasvetov za miren spanec | Dijana Rose

#3 nasvet: Meditacija

Ni lepšega kot oditi z mirnimi in prečiščenimi misli v posteljo. Poskušam se kolikor toliko držati nasveta, ter ga čim večkrat izvajati. Priznam, ga ne vsako noč. Pomembno je, da se sprostite in izvajate globoke vdihe, ter izdihe. Že samo ritmično, sproščujoče dihanje ogromno pomeni. S tem tudi dovajate nove sveže zaloge kisika v celice telesa.

#4 nasvet: Sveža posteljnina

Mmmmmm, vonj sveže posteljnine je nekaj najlepšega, še posebej če je nedelja in ste si umili lase. Posteljnino svetujem, da perete 1x na teden. Zakaj? Med spanjem se na posteljnino nabira odvečni pót, odmrle kožne celice in pa nabirajo se neprijetne vonje. Zato je vsekakor visoko priporočljivo, da se držite redne higiene posteljnine.

#5 nasvet: Pitje vode

Med spanjem se potimo in izgubimo kar do 2dcl lastnega póta. Zato je dobro, da pred spanjem vnesemo količino izgubljenega. Pa tudi po hladilniku ne bomo sredi noči brskali, ker bo želodček poln :).

To je mojih 5 nasvetov za miren spanec, ki ga potrebujemo vsi, zlasti v teh norih časih. Pa ti? Imaš kakšen svoj ritual, ki ga izvajaš pred spanjem? Zaupaj mi, bom vesela tvojega komentarja.

Več lifestyle objav najdeš tukaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »