Nega za okoli oči | Notino.si blog post

Nega za okoli oči

Nega za okoli oči je morda nega, na katero najbolj pogosto pozabimo. Predel okoli oči je tanek in potrebuje dodatno nego, kot je masaža, kot je vlaženje. Koža je izredno tanka, kar lahko opazimo v zabuhlosti pod očmi.

Med nego za okoli oči lahko vključimo tudi zadostno pitje vode. S tem preprečujemo zabuhlost in odpravljamo obarvanost pod očmi.

Kot del nege pa lahko štejemo tudi uporabo izdelkov za nego okoli oči. Uporabimo izdelke, ki vsebujejo ali hialuronsko kislino, ali ceramide, niacinamide, kofein. Omenjene sestavine bodo ravno tako preprečile zabuhlost in zagotovile hidracijo. Pomembno je tudi, da izvajamo nego zjutraj in zvečer.

Za nego za okoli oči se sama odločam najraje za obliže. Aplikacija obliža je hitra in enostavna. Prav tako se z lahkoto odstranijo. Zanimivo dejstvo je to, da so obliži izredno obogateni z vsebino, ter po 1o-ih minutah aplikacije opaziš kako koža posrka vsebino.

Pazim tudi, da so obliži obogateni z aktivno snovjo. Trenutno so v uporabi obliži z hialuronsko kislino Mizon.

Nasvet: Obliže shranjuj v hladilniku. Mrzli obliži bodo kožo dodatno prebudili in odpravili zabuhlost. Med aplikacijo se vleži, posveti se sebi in notranjem miru.

Hialuronska kislina je snov, ki se naravno pojavlja v telesu. Najdemo jo v sklepni in očesni tekočini, hrustancu, popkovini. 50% njene koncentracije se nahaja v koži.

Postopek nege za okoli oči:

  1. Naredi si nego obraza po svoji ustaljeni rutini
  2. Po negi počakaj cca 10 minut, da se izdelki absorbirajo v celoti
  3. Pripravi si obliže
  4. Vleži se na posteljo ali kavč
  5. Apliciraj obliže in zapri oči
  6. V tem času se posveti sebi, nastavi si mirno glasbo in uživaj
  7. Po 15-ih minutah odstrani obliže
  8. Vsebino, ki ostane po odstranitvi na koži ne briši, vendar jo s tapkanjem porazdeli in počakaj, da se absorbira.

Nega za okoli oči naj ti postane dnevna rutina, vključi jo v rutino nege obraza. Sama se boš počutila bolje in razlika bo sčasoma opazna.

Več lepotnih objav najdeš tukaj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *