fbpx
Lepotni trend 2021 | Gua sha in quartz roller | Dijanarose.com

Lepotni trend 2021 za vse tipe kože

Lepotni trend za vse tipe kože, ki vas bo popeljal v 2021 je povsem varen in učinkovit. Trend, ki je v Aziji že dobro uveljavljen, sedaj pa prihaja tudi k nam. No, eden od njih je že kar vpeljan, ter mislim da ga večina punc pozna. Azijke ogromno vlagajo v nego kože, ter skrbijo za njo na dnevni bazi kakovostno. Seveda sledimo trendom tudi Evropejke.

Beauty set Korika Quartz Pink roller & Gua Sha

Največji lepotni trend že leta 2019/2020 je bil valjček za obraz. Pojavljale so se polemike ali so kamni pravi ali ne, ampak bom tako rekla, bolj pomemben je efekt..

Je neka nova senzacija in enostavno paše na kožo. Paše, ko si na koncu dneva malo povaljčkaš obraz. Z rožnatim valjčkom stimulirate pretok, sprostite mišice in ponudite svoji utrujeni koži blago masažico. Sprva je nenavadno in je nekaj novega, ampak se koža navadi. Same boste po tedenski uporabi valjčka, na koncu dneva komaj čakale, da pridete do koraka nege kože, da se sprostite.

Kaj pa je Gua Sha?

Kaj sploh pomeni ta izraz? Gua pomeni ‘scraping’, Sha pa pomeni ‘rdečica kože’. Gua Sha se je uporabljala že leta 1644 v tradicionalni kitajski medicini za zdravljenje kronične bolečine, ki je nastala kot posledica vnetnih procesov v telesu. Zato so uporabili Gua Sha in ‘odscrapali’ bolečino stran.

Gua Sha ploščice so narejene iz različnih kamnin in so različnih oblik. Namenjene so limfni drenaži obraza, kajti mišice obraza čez dan ne premikamo toliko, kot ostale mišice v telesu. Preprečuje zabuhlost obraza in pa preprečuje nastanek gubic.

Kaj je meni največja razlika med rollerjem in ploščico Gua Sha?

Valjček bolj spodbudi prekrvavitev in nudi koži masažo celotni teksturi kože, medtem ko se Gua Sha osredotoči bolj na fiksne predele oziroma določene točke obraza. Z Gua Sha lahko izvajamo tudi pritiske na določene akupunkturne točke na obrazu.

Definitivno je uporaba valjčka in ploščice nekaj, kar bi si lahko privoščile. Po aplikaciji seruma z veseljem najprej uporabim valjček, da prebudim obraz, nato pa še Gua Sha, ki ga uporabim na točno določenih mestih. Sem že sprejela in uveljavila lepotni trend 2021 za vse tipe kože v svojo rutino.

Kako še popestriti nego obraza, ter hkrati vključiti oba pripomočka?

Popolna kombinacija je sheet maska + Roller ali Gua Sha. Sheet maske vsebujejo ogromno seruma, ki ga lahko z uporabo pripomočka še bolje razporedimo in dosežemo boljšo vpojnost v kožo.

Katero sheet masko izbrati?

Če potrebujete malo detoxa tako na noter kot navzven, potem je Korika razstrupljevalna maska prava. Okolje v katerem živimo, hitri tempo življenja, suh zrak in še marsikateri dejavnik vplivajo na kožo, kar se odraža tudi na videzu. Maska globinsko navlaži, poživi in pusti prijeten svež občutek na koži. Maska je morda malo težja za nanos, ker ni platnena, vendar je silikonska. Nič za to, efekt je bombastičen.

Če potrebujete malo osvežitve in sijoč videz kože, potem je KORIKA NaturBeauty revitalizacijska maska prava izbira. Maska je bogata s serumom, vsebuje prijeten in nežen vonj, ter globinsko navlaži kožo.

Če želite korak več za svojo kožo, potem je KORIKA Korean Heritage čistilna maska popolna zate. Že sama embalaža maske vas bo prevzela, ker daje občutek razkošja in višje kakovosti. V maski je kot sestavina dodan med z otoka Jeju, ki je bogat z antioksidanti in pripomore k čiščenju, ter glajenju kože.

Vsebuje tudi kompleks kislin AHA-BHA, ki pripomorejo k poenoteni in gladki koži. Maska vsebuje nežen vonj, ki te prijetno spremlja med uporabo, hkrati pa med uporabo lahko začutiš malo ščemenja kot znak delovanja. Koža je po uporabi mehka, nahranjena in osvežena. Je sigurno moj favorit med vsemi tremi.

Drage moje, poskrbeti je treba zase… Začnite pri sebi in se pustite razvajati. Poskrbimo, da bo koža vidno napeta in sveža, brez dodatnih posegov in jo razvajajmo na naraven način.

Več lepotnih vsebin in lepotnih trendov najdeš tukaj.

Blog zapis je nastal v sodelovanju z Notino.si. Vsa mnenja so napisana iskreno, na podlagi realnega testiranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »