fbpx

Izdelki za kodraste lase: Kako si doma skodrati lase kot profesionalec?

Izdelki za kodraste lase so ključni za dolgo obstojnost kodrov, ter zaščito las. Kako skodrati lase kot profesionalec kar doma? Nega skodranih las se nam zdi preveč zakomplicirana in ponavadi rečemo, da nimamo časa. Če sledimo preprostim korakom, izberemo prave izdelke je pot do čudovitih kodrov zelo lahka.

Kodri so od nekdaj v modi, še vedno so nekako trend, ki se vedno znova pojavlja pri starejši generaciji, sedaj pa prav tako pri mlajših. Sama si zelo rada skodram lase, kar tako za doma. Volumen, ki ga lasje pridobijo je meni krasen, poleg pa se znebim še tiste puste ravnine, ki jo gledam že dolga leta. Se pa vedno ponavlja vprašanje katere izdelke za skodrane lase izbrati, kateri kodralnik uporabiti.. Naj ti pomagam.

Moji obvezni pripomočki so izdelki za kodraste lase + kodralnik. To so:

  • olje za nego las
  • krema ali losjon za oblikovanje las
  • utrjevalec las za finish.

KAKO DO POPOLNIH KODROV?

#1 Lasje morajo obvezno biti oprani in posušeni. Kako jih boste posušili je vaša izbira, sama vedno izberem način, da se posušijo na zraku, ki je tudi najbolj ugoden in zdrav za lase. Pred sušenjem las opravite še naslednja 2 pomembna koraka.

#2 Pred sušenjem na mokre lase aplicirajte olje, ki bo lasem dodalo extra zaščito, svilnat občutek in krasen lesk. Alfapart Milano olje je primer popolnega izdelka za nego skodranih las. Lasje bodo mehki, svilnatega občutka, ter globinsko nahranjeni.

Nasvet: Olje lahko uporabite tudi po kodranju, da lasem dodate lesk.

#3 Nato na mokre lase še aplicirajte kremo ali losjon za lažje oblikovanje pričeske, ki je hkrati tudi zaščita. Tukaj vam na pomoč priskoči Alfapart Milano krema, ki bo definirala in zaščitila vaše kodre. Krema vsebuje kompleks Urban Defence Pro, ki lase ščiti pred vlago in toploto, ter olje iz semen drevesa manketti, ki intenzivno vlaži in ščiti. Nega skodranih las je pomembna, zato da se las ne poškoduje in kodri dlje zdržijo.

#4 Preostane vam še, da se lasje posušijo, vzamete kodralnik in pričnete z oblikovanjem pričeske. Vzemajte po male pramene, da bo pričeska pridobila na volumnu.

#5 Utrdite kodre z utrjevalcem za lase, na rahlo počesite lase in ste pripravljene.

Si tudi ti rada narediš pričesko in tako slediš trendom?

Več lepotne vsebin najdeš tukaj.

Blog zapis je nastal v sodelovanju z Notino.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *