fbpx

La Roche Posay: Zaščita pred soncem

La Roche Posay ponuja širok spekter zaščitnih sredstev, ki dodatno zaščitijo vašo kožo, ter kožo vaših otrok.

Zaščita pred soncem je nujno potrebna, tako poleti kot pozimi. Škodljivi UV žarki prodirajo globoko, zato je zaščita pred soncem obvezna, tako za nas starejše, kot otroke. Še posebej, če trpite za alergijo na sonce.

Z zaščito pred soncem pričnemo že v zgodnjih mesecih življenja (poletni meseci). Dojenčki so prva starostna skupina, pri kateri je nujno potrebna zaščita.

Kdaj sploh pomislimo na zaščito pred soncem? Ponavadi takrat, ko je že prepozno, ko smo pordeli ali blago opečeni. Ko je koža izpostavljena UV žarkom. Poznamo 2 tipa UV žarkov.

UVA in UVB žarki spadajo pod rakotvorne dejavnike, izpostavljeni pa smo jim skoraj povsod (med športanjem, sprehajanjem). UVA žarki imajo daljšo valovno dolžino in so odgovorni za staranje kože, so ne boleči in so prisotni celo leto, medtem ko imajo UVB žarki krajšo valovno dolžino in so odgovorni za opekline, alergije in kožnega raka.

Kako prepoznamo alergijo na sonce?

Sama pri sebi opazim določeno reakcijo, ko je koža preveč izpostavljena soncu, in sicer v obliki koprivnice. Koža postane rdeča in prične srbeti. Pridobim značilni izpuščaj na hrbtišču dlani. Reakcija kože pomeni odgovor imunskega sistema, ko je izpostavljena UVA in UVB žarkom.

Preventiva je ključnega pomena
  • #1 Izogibajte se sonca v najhujših urah (med 11. in 16. uro)
  • #2 Nosite pokrivala, kapo in sončna očala.
  • #3 Aplikacija zaščitnega sredstva
  • #4 Reaplikacija zaščitnega sredstva

! Zelo pomembno je, da zaščitno sredstvo reaplicirate na določene ure ali po prihodu iz morja. !

Izbirajte med izdelki, ki so lahke teksture, se zlahka vpijejo, ne puščajo mastnega občutka, ter so vodoodporne. Bodite pozorni, da imajo širokospektralno zaščito, ter visok SPF.

Kaj izbrati in koliko nanesti?

Če imate občutljivo kožo in trpite za alergijami na sonce, poskrbite da so kreme temu namenjene. La Roche Posay ponuja širok spekter zaščitnih sredstev, ki dodatno zaščitijo vašo kožo, ter kožo vaših otrok.

 La Roche-Posay Anthelios XL je linija, ki preprečuje nastanek alergičnih reakcij in preprečuje razdraženost kože.

Anthelios linija ima prav tako zaščitno sredstvo za vaše otroke, Anthelios Dermo-Pediatrics. Krepi jim kožno bariero, prav tako preprečuje nastanek alergijskih reakcij, je nežen in se hitro vpija. #hipoalergeno

Pri otrocih smo še posebej previdni, kajti njihova koža je tanka in občutljiva. Vsekakor pa ne pozabite tudi nase, sončni žarki – uv sevanje je med nami.

Več lepotnih objav najdeš tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *