GENETIKA + PRAVILA = LEPI LASJE

NEKAJ JE GENETIKA, NEKAJ PA SKRB

Od majhnega so bili moji lasje čudoviti, brez polomljenih konic, vedno sijoči in lesketajoči na sončni svetlobi, in dolžine 93cm, dobesedno sem bila na pogled identična Morticii iz Adams family. A z leti ta sijaj začenja pojenjati, kot verjetno pri vsaki ženski katere je vsakodnevni tempo hiter, nabit s službenimi in dodatnimi obveznostmi in za piko na i še z otroci. Takšni in dodatni dejavniki so začeli vplivati na moj imunski sistem in posledično se je pričelo kazati tudi na laseh. Moji lasje so proti konicam pridobili izgled slame, njihov lesk las pa se je prepolovil in pričelo se je pojavljati izpadanje las. Na eno pomembno stvar pa tudi pozabljamo, in sicer da je vzrok lahko samo v napačni izbiri šampona. In kar sem sama pri sebi ugotovila, da mojim lasem odgovarjajo preprosti šamponi brez posebnih dodatkov v sestavi. In sčasoma se je navaden koprivni šampon za moje lase izkazal kot top tretma, no delni top tretma. Zakaj delni? Zavedamo se da sam šampon celotne nege lasem ne zagotovi, zato sem odkrila še balzam, ki doda lasem še drugi top tretma.

MOJA PRAVILA GLEDE NEGE LAS:

*Brez barvanja

*Naravno sušenje las (razen če je nuja)

*Umivanje 1x na teden (ker las potrebuje zaščitno snov)

*Čimveč časa spuščeni lasje, da dihajo in se ne lomijo

*Skrb za zdravo prehano

*Zadostna hidracija

ZDRAVI LASJE Z NARAVNIMI SESTAVINAMI

Pred kratkim sem dobila možnost poskusa trdega glinenega šampona za lase THE BEAUTY iz Glina.si (mimogrede, oglejte si njihovo spletno stran, kjer nudijo široko paleto naravnih izdelkov za celotno telo. Moj naslednji je glinena maska za obraz 🙂 ). Šampon me je iskreno presenetil, ker kot sem napisala zgoraj, neodgovarja vsak šampon vsaki strukturi las. Šampon ustvari peno, oddaja prijeten vonj, in pri spiranju dejansko opazite umazano vodo, kar vam da vedeti, da so lasje dejansko očiščeni in da je šampon dejansko opravil svojo nalogo. In kot že tako navdušenka naravnih produktov, bo glineni šampon ostal v moji zvesti uporabi.

20 LET V ISKANJU PRAVEGA

Moja struktura las definitivno poleg uporabe šampona kriči še po uporabi balzama, za lep lesk, svilnate lase in lažje razčeševanje. Poleg nešteto sprobanih balzamov skozi odraščanje, sem naposled le našla pravega, potrebovala sem samo 20let 🙂 . Svoj neverjetni učinek je do sedaj v celoti ponudil balzam Gliss Kur, ki temelji na oljni osnovi. Lahek nanos in lahko spiranje, lasje pa čudoviti in dišeči po uporabi.

 

Vsekakor pa je potrebno obrniti pozornost tudi na druge dejavnike, ki vplivajo na celotni videz, ne samo las ampak tudi kože. Zadostna hidracije in vnos potrebnih in zadostnih hranil sta pravi ključ za naraven in lep videz las, vse ostale so samo lepotni popravki.

 

Več o izdelkih Glina.si si lahko prebereš tukaj 🙂

XOXO, Dijana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *