fbpx

Black Friday 2023 je tu!

Black Friday v letu 2023 je tu! Kaj to pomeni? Da se nakupovalna mrzlica začne zdaj.

Black Friday je najbolj pričakovan ‘praznik’, dan, teden. Čas, ko privlečemo na plan vse zapisane artikle na wishlisti in jih odkljukamo. V času Black Friday dneva, tedna se cene izdelkov drastično spustijo. Enkratna priložnost, da si privoščite nekaj zase, nekaj za dušo, za vas ali vaše najbližje.

Hkrati pa je Black Friday enkratna priložnost, da božična darila kupite ceneje in tako tudi s seznama opravil črtate opravek. Z nakupom online se izognete gnečam na cesti in v trgovini, prihraite čas, hkrati pa prejemete najboljše ponudbe.

Spletna trgovina Notino.si je tudi to leto pripravila enkratno BLACK FRIDAY akcijo!

Izvor črnega petka?

Sam izraz Black Friday ali “črni petek” izvira iz 1960 leta prejšnjega stoletja in se je sprva uporabljal za opis gostega in motečega prometa pešcev in vozil, ki se je odvijal dan po zahvalnem dnevu.

Začetki Black Friday evforije segajo vse do leta 1869. V takratnih časih sta dva investitroja močno dvignila ceno zlata, kar je povzročilo zlom borze in privedlo do močnega znižanja cene pšenice in koruze.

Kasneje v šestdesetih letih prejšnjega stoletja se je izraz Black Friday ali “črni petek” uporabljal za opis gostega in motečega prometa pešcev in vozil, ki se je odvijal dan po zahvalnem dnevu.

Šele proti koncu osemdesetih let je postal izraz Black Friday sinonim za nakupovanje. Črni zato, ker so trgovine pričele ustvarjati dobiček in so pozitivno stanje zapisovale s črnim črnilom. Rdeče številke oziroma negativno stanje so zapisovale z rdečim črnilom.

Čeprav korenine črnega petka izvirajo iz Združenih držav Amerike, se je z leti priljubljenost Black Friday-a dneva razširila po vsem svetu.

Predlagam, da si že prej ogledate artikle, ki vas zanimajo, si jih pripnete na wishlisto in počakate na ključni dan. Vsekakor svetujem, da si ogledate tudi predčasno božična darila. Sem prepričana, da boste našli nekaj za družino, prijatelje in sodelavce.

Kaj kupiti?

Darilo za moški spol

Pri moških, ko pomislimo na obdarovanje nam priskoči na misel prefinjenost, eleganca. Pomislimo na nekaj praktičnega, kar jim bo prišlo prav vsak dan. Predlagam, da izberete darilni set, ki zagotavlja več artiklov v enem pakiranju. Če poznate moško osebo dovolj dobro, lahko tudi na podlagi karakterja izberete parfum. Pomislite ali je njihova osebnost bolj nežna ali boj drzna.

Darilni set Lattafa Raghba je prava izbira, kadar ste v dvomih kateri vonj točno izbrati. Dišava je orientalska in primerna za zimski čas. Predvsem pa tudi za nočne izhode.

V kolikor bi radi k darilu dodali še kakšno malenkost, svetujem svečo za dom ali pisarno. DW Home Ocean Sapphire je sveča, ki bo sprostila vzdušje v pisarni ali domu. Vsebuje zeliščne note, kar pomeni da deluje sprostitveno za telo in um.

Darilo za ženski spol

Za ženske pa darila ni težko kupiti, kajne? Ali pač? Pri ženskah se zopet obrnemo na karakter, kaj nam oseba pomeni, ali nam je zelo blizu ali pa samo znanka, sodelavka.

Za ženske je prav tako enkratno darilo pafrum, parfumski darilni set ali če veste da je vsak dan rada urejena podarite kozmetiko. Na Notino.si najdete ogromen izbor kozmetičnih izdelkov in kozmetičnih setov. Izbirate lahko tudi med izdelki/seti, ki so že v darilni embalaži.

MUA Makeup Academy Cracker Heartfelt bo razveselil tako vas, kot vaše najdražje. Make up je darilo, ki ga bomo ženske vedno vesele. V darilnem setu se skriva svinčnik, šminka in sijaj za ustnice.

Ker pa ženske obožujemo romantiko, sveče ne smejo manjkati v darilu. Tako kot za moške so na voljo tudi sveče, ki bodo popestrile večerno vzdušje žensk. Naj za pravo vzdušje poskrbi čajna svečka Country Candle Nativity, ki vsebuje note citrusa, lesa in kašmirja.

Ne pozabite pa tudi na najmlajše

Tudi najmlajši si zaslužijo malenkost. In kaj lepšega podariti kot pravljični set Žužu Regina, ki bo popestril večerna kopanja in tako otroke pripravil na lepo, mirno noč. Set bo razveselil vsako deklico, kajti notri se poleg pene in gela za tuširanje, nahaja tudi lak za nohte in mazilo za ustnice. Naj bodo za prihajajoče praznične dneve deklice lepe, dišeče in urejene.

Ne zamudi letošnje Black Friday razprodaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *