Likalniki za lase

Likalniki za lase in oblikovanje pričeske

Likalniki za lase so vsekakor še vedno zelo priljubljen pripomoček za oblikovanje pričeske vsake ženske tudi v 2023.

Ali je vredno investirati v orodje za oblikovanje pričeske kot je likalnik? Likalniki za lase so bolj zaželeni kot kodralniki za lase. Z likalniki lahko oblikujemo pričesko na več načinov. Dodamo lahko večji volumen ali manjši volumen kot so beach waves. Prilagodimo lahko pričesko glede na obliko obraza. Že samo en poteg po laseh je zadosti, da ustvarite koder po svojih željah.

Likalniki za lase in katerega izbrati?

Nekoč so bili likalniki popolnoma preprosti in brez zaobljenih robov. Prav tako niso imeli dodatnih nastavitev, kot so izbira temperature, keramični premaz, zaklep temperature ipd. Likalniki za lase so bili popolnoma enostavni in brez dodatne zaščite, ki bi lahko preprečila poškodbe las.

Najboljši in najbolj enostavni za uporabo so likalniki za lase z zaobljenimi robovi. Takšni likalniki omogočajo gladko kodranje in ne puščajo sledi – črt – ali lomijo lase. Lasje med uporabo likalnika kar drsijo skozi in se tako ne trgajo ali lomijo.

Same se odločite ali bi imele ‘sleek’ kodre, močnejše kodre ali beach wave kodre. Z likalnikom za lase se lahko igrate in ustvarjate pričesko po svojih željah.

Remigton Keratin Therapy  likalnik za lase je inovativnost med likalniki. Likalnik ima vgrajeno toplotni senzor, kar pomeni da temperaturo po potrebi optimizira in uravnava vlago. Likalnik je bogatejši tudi za tehnologijo Keratin Protective – kar pomeni, da je likalna površina iz dovršene keramike prepojena s keratinskim balzamom. Remington Keratin Theraphy likalnik zagotavlja do 57 % več zaščite pred poškodbami in lomljenjem las

Likalnik ima hitro funkcijo segrevanja in to kar hitrih 15 sekund. Prav tako ima možnost zaklepanja nastavljene temperature. Likalnik se samodejno po 60 sekundah izklopi, tako da so skrbi, če ostane vklopljen odveč. Torbica je v samem paketu priložena in je narejena iz materiala, ki ne gori.

Lasem zagotavlja vlago in svilnat lesk.

Kako pravilno uporabiti likalnik za lase?

Pred vsakim likanjem morajo biti lasje čisti in suhi. Lase razčesite in jih razdelite na četrtine. Začnete lahko zgoraj pri vrhu glave in se počasi spuščate proti spodnji polovici ali pa obratno, pričnete pri spodnji polovici glave in se nato pomikate proti vrhu glave.

Iz vsake četrtine vzamete manjši/tanjši pramen las in ga nastavite skozi zgornjo polovico likalnika, ga obrnete za 360 stopinj in nato počasi drsite proti konicam. Kodre lahko ustvarjate v obe smeri navznoster ali navzven. Tako nadaljujete dokler ne uredite vseh pramenov.

Še nekaj koristnih nasvetov…

Vaja naredi mojstra, zato se ne ustrašite, če vam ne bo uspelo prvič. Za osvojitev tehnike bo morda potrebnih nekaj poskusov, sploh če so lasje malo daljši in težji.


Za bolj sproščen videz plažnih valov pustite konice las razpuščene ali jih zavijte v različnih smereh.


Temperaturo ravnalnika si same prilagodite glede na tip las. Če so lasje tanjši in bolj nagnjeni k poškodbam nastavite nižjo temperaturo, v kolikor so lasje gosti in težje obvladljivi pa nastavite višjo temperaturo.


Nikoli ne uporabljajte likalnika na mokrih lase ali jih na ta način želite posušiti. Pred uporabo ravnalnika se vedno prepričajte, da so lasje popolnoma suhi, da preprečite toplotne poškodbe.

V kolikor se počutite bolje z dodatno zaščito za lase, je na voljo popolno razpršilo. Adorn Thermal Protection pršilo za zaščito las pred vročino. Pršilo lahko uporabite na vseh vrstah las.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *