Dišave za dom

Dišave za dom

Dišave za dom so nepogrešljiv dodatek, še posebej v jesensko-zimskem času. Sprememba letnega časa, nižje temperature, toplina doma in prijeten nežen vonj je tisto, kar čakamo več kot pol leta. To so malenkosti, ki naredijo dom bolj prijeten in udoben.

Vsak prostor v domu nosi svojo noto in s tem znamo vonje tudi lažje prilagoditi. Dišave za dom vsekakor niso modna muha in z dišavami lahko ustvarimo prijetno atmosfero. Kopalnica bo imela drugačen vonj kot dnevna soba. Kuhinja drugačen kot hodnik. A useeno prijeten, nežen vonj, ki vas bo prevzel že na vhodu. Dnevna soba je prostor, kjer preživimo največ svojega prostega časa in ravno tam se želimo počutiti prijetno in udobno.

Kuhinja je prav tako prostor, za katerega bi rekla da večina misli, da dišava nima namena uporabe. A se motite. Dišava bo ustvarila prijetno vzdušje v vašem domu in poskrbela bo, da odžene neprijetne vonjave stran.

Hodnik poln prijetnih dišav pa bo pričakal vas in vaše goste. Počutili se bodo zaželjeno.

Dišave za dom – Kakšne tipe poznamo?

Sveče

Najbolj poznane so nam sveče. Dišeče sveče so klasična izbira in vedno pri roki. Med bogato ponudbo najdemo vedno kakšen nov vonj sveč, od cvetličnih, sadnih, lesnih in začinjenih. Ne zagotavljajo le prijetnega vonja, temveč z mehko, utripajočo svetlobo ustvarjajo tudi prijeten ambient.

O popolni izbiri sveč si lahko preberete tukaj.

Osvežilci zraka

Osvežilci zraka so tudi poznani že od nekdaj. Osvežilci zraka so na voljo v različnih oblikah, kot so naprave s priključkom, gelirane kroglice ali razpršilci. Čeprav lahko hitro prikrijejo neprijetne vonjave, je treba izbrati izdelke, ki niso strupeni in nimajo prevladujočih vonjav.

Difuzorji

Difuzor je prav tako vse bolj uveljavljena naprava, ki je nepogrešljiva v vsakem domu. Difuzor je naprava, ki hkrati odišavi in vlaži prostor. Difuzor razprši eterična olja v zrak in ustvari nežen in dolgotrajen vonj.

Pri difuzorjih se uporabijo eterična olja, ki jih lahko izbirate glede na razpoloženje ali stanje. Naprimer, v primeru prehlada si nastavite eterično olje evkaliptusa ali timijana in si olajšamo dihanje. Eterična olja imajo terapevstki učinek.

Dišave za dom najdemo tudi v obliki pršila za dišečo posteljnino in tkanine: Če v posteljnino, predale ali omare dodate dišeče vrečke ali sušilne liste, lahko v svoj dom vnesete nežen vonj.

Dišave za doma pa najdete tudi v obliki katalitične svetilke. Katalitična svetilka Ashleigh & Burwood London Fairy Ball je prava dišava za vse tiste, ki si želijo bolj naraven pristop k izbiri dišav za dom.

Katalitična svetilka deluje na principu vrvice, ki jo potopite v ponilo in se tako izognete dimu in plamenom. Zato so povsem varne in tudi če ste zdoma so skrbi odveč. Ni več nepotrebnega vračanja v dom in preverjanja ali ste pihnili vse sveče.

Svetilka je primerna za dnevni prostor, hodnik ali kopalnico. Namenjena je odišavljanju prostorov, kot tudi čiščenju in dezinfekcijo zraka. Sama svetilka pa je čudovitega dizajna in se bo krasno vnesla v vsak kotiček vašega doma. Prav tako se bo svetilka krasno podala v pisarni, hotelu ali wellness centru.

Vsekakor je svetilka oziroma set krasno darilo, predvsem ob menjavi sezon, ko čistimo domove, za rojstni dan ali Božične praznike.

Svetilka odišavi celoten dom, ne glede kam jo postavite.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *