fbpx

BITKA RDEČIH ŠMINK: AVON, CATRICE IN MAYBELLINE

Red lipstick is a must-have!

Sem ena izmed tistih lepotnih navdušenk, ki trdi da si vsaka ženska mora lastiti v svojem make-up kotičku rdečo šminko. Rdeča barva je zapeljiva, atraktivna in vedno bo IN. In kadarkoli jo boš nanesla nemoreš zgrešiti neglede na priložnost, letni čas in starost. Priznam, v moji zbirki šmink ni bilo prej rdeče, nisem imela poguma, in vedno sem mislila da mi enostavno ne paše. Vendar se je moja kolekcija rdečih šmink začela večati, in pred nekaj dnevi sem se odločila da naredim mini test rdečih šmink različnih znamk.

CATRICE COSMETICS Ultimate color odtenek 360

AVON TRUE COLOR odtenek Eternal Flame 

MAYBELLINE NEW YORK odtenek Rouge Passion/Passion Red  49/535

 

Tekstura šminke je zame zelo pomembna pri odločitvi!

Nobena verjetno ni fanica šminke, katere polovica ostane na šalčki ob požirku kave. Prav tako nemaram, ko je potrebno nanesti več plasti šminke, da postane opazna, in posledično obteži ustnice. Tekstura šminke je zame zelo pomembna pri odločitvi. Kaj sama upoštevam pri nakupu?

  • DOBRA PIGMENTACIJA ( da že ob prvem nanosu dobim tisti WAU občutek)
  • VLAŽILNI UČINEK (tudi če gre za matt videz šminke, da ne izsuši ustnic) 
  • OBSTOJNOST (da ne zgine nanos šminke že ob prvem požirku)
  • LAHKOTNOST (da sta tekstura in formula lahkotni, in ne obtežita ustnic)

 

TESTIRANJE!

                          MAYBELLINE NEW YORK odtenek Rouge Passion/Passion Red  49/535

PIGMENTACIJA: Kar se tiče pigmentacije, je pomankljiva in bi vsekakor lahko bila boljša. Je potrebno kar nekaj nanosa, da šminka zapolni in prekrije ustnice v celoti. VLAŽILNI UČINEK: Vlažilna je morda celo preveč, ker že ob prvem nanosu kar spolzi po ustnicah, in se nekje nanese, nekje pa ne. OBSTOJNOST: Glede obstojnosti so tudi pomankljivosti. Že ob prvem požirku, bo večinski del šminke ostal na kozarcu, in bo potreben ponovni nanos.  LAHKOTNOST: Tekstura pa je lahkotna in ustnic ne obteži.

                                    AVON TRUE COLOR odtenek Eternal Flame 

PIGMENTACIJA: Pigmentacija je neverjetno močna, ki že ob prvem nanosu zapolni in prekrije ustnice, ostali nanosi so samo še lepotni popravki za piko na i. VLAŽILNI UČINEK: Šminka je vlažilna, in ne izsuši ustnic. OBSTOJNOST: Zmagovalka med testiranimi šminkami. Obstojna več ur, kljub tuširanju in čiščenju ostanejo sledovi šminke. LAHKOTNOST: Tekstura in formula šminke nudita celotni paket.

                                                    CATRICE COSMETICS Ultimate color  odtenek 360

PIGMENTACIJA: Zelo dobro pigmentirana, že ob prvem nanosu ustnice zapolni, in jih lepo obarva. VLAŽILNI UČINEK: Šminka je matt videza, ampak kljub temu ima v sebi vlažilnost in ob nanosu ustnic ne izsuši. OBSTOJNOST: Šminka je dokaj obstojna (ob pazljivosti), in edina pomankljivost pri šminki je ta, da po notranjosti hitreje izgine, in večina šminke ostane samo po robovih in kotičkih ustnic. LAHKOTNOST: Tekstura in formula šminke sta popolni, ustnic ne izsušita, in dajeta prijeten občutek.

ZMAGOVALKA?

Na tokratnem troboju je zame zmagovalka AVON TRUE COLOR šminka. Šminka je res perfektna, tako za vsak dan kot za posebne priložnosti, ne glede na letni čas in starost. Počutila se boš zapeljivo, in tvoje ustnice bodo hvaležne za kakovost.

2. mesto definitivno pripada Catrice šminki, ki prav tako vsebuje vse elemente kakovosti, a malo točk izgubi na obstojnosti.

3.mesto pa pripada Maybelline šminki, ki pa potrebuje dosti izboljšave na vseh področjih.

 

Xoxo, Dijana ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »