fbpx
CC krema

CC krema ali BB krema: Katero izbrati?

CC krema ali BB krema – katero kremo izbrati za svojo kožo? Obe kremi imata krasne lastnosti. Prostora za uporabo v make up rutini je dosti za obe kremi. A se kljub temu pojavi vprašanje katero izbrati. Kako doseči pravilno izbiro in kaj je potrebno upoštevati? Glede na to, da ima vsaka oseba drugačen tip kože, je potrebno pazljivo izbrati.

CC krema vs BB krema

Kaj je razlika?

BB krema je na lepotni, make up trg prišla prva. Make up uporabnicam je ponudila novo izkušnjo. Nov pristop, nov korak lažjega občutka in bolj naravnega videza. Kratica BB stoji za izrazom ‘Beauty Balm’ ali ‘Blemish Balm’. BB krema je primerna za vse tiste, ki želijo nadomestiti podlago (puder) za lažjo teksturo in bolj naraven videz. BB krema je kombinacija med primerjem in podlago, a še vedno prekrivna.

BB krema poleg tega, da prekrije nepravilnosti, kožo tudi hidrira, izenači ton, jo posvetli in zaščiti. Večina BB krem vsebuje SPF zaščito.

CC Krema

CC krema je krema, ki je primerna za bolj zrelo kožo, mastno kožo in ima učinek matiranja. Kratica CC stoji za izrazom ‘Color correcting’. CC kreme vsebujejo formulo, ki prekrije rdečico, kožo matira in prekrije neenak ton na koži. Kar pomeni, da prekrije nepravilnosti na obrazu, ki so moteče in je bolj prekrivna od BB kreme. CC krema je korak razlike do podlage – pudra.

Kaj si ti želiš za svojo kožo?

Poznano je, da se tipi kože pri osebah razlikujejo. Nekateri imajo mastno kožo, slednji suho do zelo suho ali preobčutljivo kožo, kar pomeni da je nagnjena k nepravilnostim kot so akne, mozolji, brazgotine…

Kako pripraviti kožo in izboljšati skin care TUKAJ!

Pri izbiri tonirane kreme je potrebno najprej prepoznati svoj tip kože. Kot že omenjeno CC kreme so za osebe z bolj mastnim tipom kože, ki si želijo bolj vidno prekrivnost, a ne želijo nanesti težkih podlag na obraz. Končni finish CC kreme je matirajoč videz kože.

BB krema pa je bolj primerna za osebe s suho kožo, ki si želijo srednjo prekrivnost in si želijo zagotoviti hidracijo kože skozi dan. Koža bo imela svež in spočit izgled.

Skupne lastnosti?

CC kremi in BB kremi je skupno to, da sta popolni izbor kadar si želimo popestriti dnevni maku up videz. Poleg tega kremi poenostavita dnevno – jutranjo rutino in tako prihranimo na času. Prednost je tudi to, da na pol spadata pod skin care korak, kar pomeni, da je krasen produkt, ki zajame več manjših produktov.

Kako nanesti CC kremo na obraz?

CC kremo je potrebno nanesti na navlaženo, čisto kožo. Za nanos in razporeditev kreme po koži je bolje kot prste in make up čopiče, uporabiti make up sponge – gobico.

Testirala sem….

Na Notino.si najdete bogato ponudbo CC krem. Izbrala sem si dve in testirala lastnosti, obstojnost, in prekrivnost. Ker sem do sedaj bolj uporabljala BB kreme, sem se prepustila magiji CC krem. Izbrala sem CC kremo znamke, ki mi je že poznana in CC kremo znamke, ki je ne poznam.

Moj tip kože je mešanica med občutljivo in suho kožo. Zato sem pred nanosom CC kreme kožo dobro pripravila – očistila in jo hidrirala.

Lumene CC krema za poenoten ten kože in z SPF 20 je krema primerna za vse, ki si želijo mehak in mat finish. Tekstura kreme je zelo lahka, kar pomeni da je nanos kreme zelo enostaven. Krema je prekrivna, prekrije rdečico, pigmente, poenoti ten in zagotavlja svež videz. Pri čiščenju se zlahka odstrani. Krema vsebuje tudi SPF 20 zaščito, kar pomeni da je srednja zaščita. Vsekakor priporočam, da v primeru, da se zadržujete več časa na soncu (v poletnem času), da nanos ponovite zaradi zagotavljanja kontinuirane zaščite.

Clinique Superdefense CC Cream SPF 30 je krema, ki zagotavlja popolno prekrivnost, ne maši por in ščiti kožo pred škodljivimi vplivi, kot so UV žarki. Koži nudi vlaženje in izenači ten. Popolna je tudi za večerne izhode in večerne make up videze. Krema ne oksidira, kar pomeni da je obstojna.

Za dnevni make up videz ti priporočam Lumene CC kremo, ki je nekoliko lažje teksture in zadošča potrebam za dnevno svež videz. Za večerne, posebne ali poslovne priložnosti pa ti priporočam Clinique Superdefense CC kremo, ki je nekoliko bolj kompaktna v teksturi in popolnoma prekrije nepravilnosti, ter drži obstojnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »