Posode za malico

Posode za malico za vso družino

Posode za malico so izjemno praktične, sploh ko se odločimo oditi na izlet. Ali pa sedaj, ko so se otroci vrnili nazaj v šole. Seveda so tako imenovani ‘lunc box-i’ bolj ameriška tradicija, vendar so vsekakor dobrodošli tudi pri nas.

Morda jih ne boste uporabili ravno za šolo, ampak vsekakor za krajše,daljše družinske izlete ali športne dneve. Namesto večjih posod in neštetih plastičnih vrečk, so posode za malico bolj praktične in manjše. Spravite jih lahko v manjši nahrbtnik k sebi ali k otroku. S tem jim boste podali občutek odgovornosti in veselja. Tudi vzdrževanje posod je čisto preprosto.

1,2,3 in ste že pripravljeni!

Če ste si omislili krajši ali daljši družinski izlet do bližnjega igrišča, morja ali ste načrtovali pohod v hribe so posode za malico prava izbira. So izjemno priročne. Prostora je dovolj za kvaliteten glavni obrok in prigrizke. So izjemno lahke in tesno zaprte. Otroci se bodo razveselili, ko bodo odprli in pogledali kaj ste jim pripravili.

Predlagam, da poiščete posode za malico, ki bodo odgovarjale tako vam, kot otrokom. Po velikosti in prostornini in barvi. Izberite posode, ki jih lahko operete na roke, ali jih brez skrbi operete v pomivalnem stroju.

Pazite tudi na izbiro materiala. Najcenejše posode ponavadi ne zagotavljajo izjemne kakovosti in dolgotrajne uporabe.

MEPAL POSODE ZA MALICO

Mepal je podjetje s tradicijo, ki že 70 let izdeluje posode, ki nam olajšajo vsak dan. Od prenosnih lončkov do posod za malice. Vse posode so narejene iz plastike, ki je brez BPA.

BPA najdemo v polikarbonatni plastiki in epoksidnih smolah. Polikarbonatna plastika se pogosto uporablja v posodah za shranjevanje hrane in pijače, kot so steklenice za vodo. Uporabljajo se lahko tudi v drugem potrošniškem blagu.

BENTO MIDI POSODA ZA MALICO

Bento midi posoda za malico je primerna za otroke in odrasle. Rešite se nadležne aluminijaste folije, plastičnih vrečk in papirnatih brisač. Bento midi posoda je primerna, ko potrebujemo prigrizek na poti, v službo ali na izletu.

Posoda vsebuje prostor za 4 sendviče in dodatne prigrizke (sadje, oreščke). Posode se lahko uporabljajo v pomivalnem stroju ali mikrovalovki. Barve so pastelne, zato se uskladijo popolnoma. Privoščie si piknik na prostem s posodami Mepal.

RECEPT: SNACK TORTILJA

Sestavine:

  • Polnozrnata tortilja
  • Po želji izbor salame
  • Rezina sira
  • Namaz: Grški jogurt z malo gorčice
  • Solata ali narezan paradnižnik

ELLIPSE LONČEK TO GO

Zajtrk ‘to-go’, prigrizek ‘to-go’ za vas ali začasni lonček za čaj ali kavo? Ellipse lonček je narejen s tehniko proti puščanju. Zato če bo vsebina tekoča, ste lahko brez skrbi. Torbica ali nahrbtnik bosta ostala suha.

Ellipse lonček je lahek za vzdrževanje. Po uporabi ga namestite v pomivalni stroj.

RECEPT: JOGURTOV SNACK ZA NA POT

Sestavine:

  • 2 JŽ grškega jogurta
  • 2 JŽ žlici kokosovega jogutra
  • Sadje po želji (nektarine, borovnice, jagode)
  • Chia semena
  • Granola

Sestavine po slojih dodajajte v posodico in zaprite. Ko se vam zjutraj najbolj mudi v službo ali imate druge obveznosti je Ellipse lonček ‘to-go’ odlična rešitev.

Večnamenska uporaba posod

Vsekakor posode pridejo prav, tudi ko nam ostane nekaj hrane od kosila ali večerje. Hrana bo v hladilniku ostala sveža do naslednjega dne. Posode prav tako postanejo koristne, ko med izletom potrebujemo koš za odpadke. Odpadke shranimo v posodo in odvržemo v najbližji smetnjak.

Ne pozabite na nego suhe kože v jesensko-zimskem času.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *